Общество | Вознесенск, 4 Мая, 2022

Вознесенськ. Інформація для внутрішньо переміщених осіб

Свежие новости: Вознесенськ. Інформація для внутрішньо переміщених осіб

16 квітня 2022 року Уряд прийняв постанову № 457 «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» (далі – постанова № 457). Нею визначено категорії осіб (ВПО, евакуйовані особи, особи, які проживають в деокупованих населених пунктах, не мають і не мали статусу ВПО) та види допомоги, на яку вони мають право. Також встановлено для деяких осіб окремі умови, лише за наявності яких вони зможуть отримувати певну допомогу.

Отже, п. 1 постанови № 457 установлено, що для підтримки окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією РФ проти України, надається:

ВПО, відомості про яких включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб

Допомога на проживання ВПО (далі – допомога на проживання) відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2022 № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам» (далі – Порядок № 332).

Увага! За березень та квітень 2022 зазначена допомога надається всім ВПО хто звернувся до 30 квітня 2022р.

А от починаючи з травня 2022 така допомога має надаватися лише внутрішньо переміщеним особам, які:

-  перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій, відповідно переліку Мінреінтеграції;

-  перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), відповідно до переліку Мінреінтеграції;

- ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження іякі подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Варто нагадати! Пунктом 3 Порядку № 332 визначено, що допомога надається щомісячно з місяця звернення до квітня 2022 включно на кожну ВПО, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень;
  • для інших осіб – 2000 гривень.

Допомога на проживання виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням.

Допомога на проживання ВПО, які звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 включно, надається починаючи з березня 2022.

На території Вознесенської територіальної громади стати на облік як внутрішньо переміщена особа, звернутись за призначенням виплати можна за адресою вул. Пушкінська, 3/40 – відділ соціальних виплат, компенсацій тапільг Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради, попередньо можна зателефонуватиза номером тел.(05134) 3-24-25 та записатись на прийом.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости