Политика | Вознесенск, 4 Июля, 2017

Вознесенськ ділиться досвідом з питань децентралізації та об’єднання територіальних громад

Свежие новости: Вознесенськ ділиться досвідом з питань децентралізації та об’єднання територіальних громад

3 липня міський голова Віталій Луков зустрівся з представниками центрів надання адміністративних послуг, громадськими організаціями з питань економічного розвитку, начальниками відділів економіки міст, сіл та селищ Донецької та Луганської областей. Гості завітали до Вознесенська з метою обміну досвідом в питаннях децентралізації та об’єднання територіальних громад, а також щоб дізнатись на якому етапі об’єднання перебувають наше місто та Новогригорівська сільська рада, з якими труднощами зіштовхнулись на шляху до створення об’єднаної територіальної громади. Представники Донбасу мали на меті відвідати також найближчі новостворені ОТГ - Олександрівську та Прибужанівську.

Представниками нашого міста на зустрічі були: голова Вознесенської міської ГО «Агентство економічного розвитку» Сергій Аверков, начальник та заступник начальника відділу енергоменеджменту, муніципальних ініціатив та інвестицій ВМР Олександр Заїка та Юлія Гуртова.

Очільник міста розповів, що від самого початку бачив сенс об’єднатися з Вознесенським районом в цілому і створити одну потужну об’єднану територіальну громаду з чисельністю населення понад 60 000, з територіальним центром у м. Вознесенськ, де було б сформовано осередок влади, освіти, медицини, соціальних послуг. Але після перемовин з найближчими сільськими громадами, на пропозицію Віталія Лукова відгукнулась лише Новогригорівська сільська рада. В подальшому, об’єднання буде проходити лише шляхом приєднання громад до вже існуючих ОТГ. Тому жодній громаді, яка виявить бажання приєднатися до Вознесенської ОТГ відмовлено не буде.

Насамперед, у Вознесенська є досвід та кваліфіковані спеціалісти для того, аби одним із перших брати участь в спільних проектах ЄС/ПРООН та державних програмах, які спрямовані на інноваційний розвиток міста та громади. Такими діючими проектами є «Безпечне та комфортне місто Вознесенськ: встановлення системи відеоспостереження в громадських місцях», «Покращення якості надання медичних послуг шляхом удосконалення системи управління в медичних закладах м. Вознесенськ та запровадження системи електронної комунікації «пацієнт-лікар» та енергоефективні проекти.

Присутні цікавилися, як міська влада оцінює роботу міських громадських організацій. Віталій Луков зазначив, що у Вознесенську діють близько 10 активних ГО, які беруть участь в житті міста, допомагають владі комунікувати з містянами. Отже, зв’язок з ними є дуже важливим. Громадські організації беруть участь в консультуванні вознесенців щодо створення та подальшої діяльності новостворених ОСББ, проведення різноманітних конкурсів на облаштування дитячих майданчиків на території міста, заходів з енергоефективності, здійснення контролю за діяльністю міської влади, що стимулює органи місцевого самоврядування до кращої роботи.

На завершення, гостей цікавило чи бачить в собі сили Вознесенськ аби утримувати таку велику громаду. Раніше на території міста працювало багато підприємств, таких як: ЗАТ «Вознесенський консервний завод», ВАТ «Вознесенський м’ясокомбінат», ОАТ «Вознесенський сиркомбінат», які спеціалізувались на переробці сільськогосподарської продукції. Є надія, що після об’єднання з сільськими громадами, фермерам разом з громадою буде цікаво відновити переробну промисловість. Відповідно для сільського населення будуть створені робочі місця та належні умови праці.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости