Общество | Вознесенск, 18 Декабря, 2020

Вознесенськ. Безпека громади - це справа всієї громади

Свежие новости: Вознесенськ. Безпека громади - це справа всієї громади

Буває так, що у житті людини «щось пішло не так» і вона вчинила злочин. Безперечно, вона повинна понести покарання. Покарання призначається судом не для того, щоб зруйнувати життя людини, а для того, щоб відновити справедливість і створити умови, за яких така людина не буде вчиняти злочини.

Існує багато обставин, які не виправдовують таку людину, але дають суду підстави не запроторювати її у в’язницю. Адже поведінка такої особи не несе значної небезпеки життю та здоров’ю інших. Для цього існують покарання, не пов’язані з позбавленням волі. Людину залишають відбувати покарання в умовах вільного суспільства, покладаючи на неї певні обмеження і обов’язки. Саме для цього у світі вже багато років існує служба пробації. Пробація не лише контролює поведінку правопорушників, залишених судом у суспільстві, але й надає їм необхідні консультації і підтримку, що допомагають змінити поведінку і не вчиняти в подальшому правопорушень. За багато років існування пробація довела ефективність покарань без позбавлення волі для певних категорій порушників закону. Пробація сприяє справедливому вироку, який дозволяє не втратити те позитивне, що є в порушника закону, відшкодувати завдані збитки та виправити проблеми, що сприяли злочинній поведінці.

Пробація – це ефективний помічник громади, який дбає про безпеку людей. Ефективність пробації залежить від того, наскільки громада їй довіряє і допомагає виконувати завдання пробації, у тому числі шляхом безпосередньої участі волонтерів у діяльності пробації.

Волонтером пробації може стати кожен, хто небайдужий до безпеки громади та має бажання допомагати людям на громадських засадах. Якщо ТИ досягнув 18 років та не маєш проблем із законом, якщо маєш знання, досвід та можливості спілкуватися з людьми, впливати на їх поведінку, допомагати вирішувати їх проблемні питання, то Вознесенський відділ пробації готовий разом з ТОБОЮ бути наставниками для людей, які бажають змінитися, та допомогти їм не втратити себе і своє життя!

 

Наша адреса:

56507, м. Вознесенськ, вул. Героїв України,8

Начальник Вознесенського МРВ

філії ДУ «Центрпробації» в Миколаївській області

Стажилов А.П.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости