Культура | Вознесенск, 10 Января, 2020

Вознесенськ - Книжкові зимові «смаколики» у дитячій бібліотеці

Свежие новости: Вознесенськ - Книжкові зимові «смаколики» у дитячій бібліотеці

Зима - найбільш чарівна пора року. І найкнижковіша. Час включити лампу під теплим абажуром, загорнутися у що-небудь тепле, поставити поруч на табуретку чашку гарячого чаю і поринути в світ зимових казок - таємничий, морозний, трішки самотній, але з незмінно гарним фіналом. Тому про зиму хочеться читати вірші, казки, бо взимку ми живемо у чарівній і неповторній казці. А казка всюди…

В один такий, зимовий, чудовий день, під час канікул до дитячої бібліотеки завітали вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Вознесенської міської ради разом з вихователем Майко М. М. та активні читачі бібліотеки.

Всі зібралися, для того, щоб зустрітися, а може і познайомитись, з так званими «зимовими книжками», в яких так чи інакше йде мова про зиму, чи події відбуваються взимку. Дітей запросили до імпровізованої полички-сходинки, яка називається «Читай книжку разом з мишкою». За східним календарем 2020 рік – це рік миші, ось вона і стала нашим головним персонажем. Учасники заходу зачитували уривки з книг під музичний супровід, під звуки завірюхи, рипіння снігу.

І малеча і дорослі знають і переказували казки: «Рукавичка», «Дванадцять місяців», вірш Максима Рильского «Білі мухи». Спокійні, теплі казки наших сучасників: Людмили Чижової «Світле свято Миколая», «Казки Різдва» Богдани Матіяш, Івана Андрусяка «Зайчикове Різдво». Зворушливий «Лускунчик та Мишачий король» Гофмана, «Дивовижні пригоди» Всеволода Нестайка, невгамовний «Ведмежа Паддінгтон» Майкла Бонда, «Снігова Королева» чарівника з добрим серцем Ганса Крістіана Андерсена, скупий Скрудж – персонаж "Різдвяної пісні в прозі", Чарльза Діккенса, та вічна класика і при цьому супер колоритна і бешкетна «Ніч перед Різдвом» Миколи Гоголя.

Ось такі «Зимові книги», і така зимова зустріч відбулась у дитячій бібліотеці. Та є ще багато інших книг, які варто прочитати і не тільки взимку.

Далі на учасників заходу чекала наступна поличка «Зимові смаколики». Завдання для учасників полягало в тому, щоб скласти книжки за кожною темою, за яскравими чашками з цікавими назвами: «Казкова чаїнка», «Народознавча росинка», «Природнича краплинка», «Історична родзинка», «Енциклопедичний рафінад».

Весело і жваво діти відповідали на питання зимової вікторини «Книжковий серпантин», складали новорічні та різдвяні пазли. А потім підвели підсумки про те, що цікавого та нового діти дізналися на цій зустрічі. Бібліотекарі запросили всіх присутніх на справжнє чаювання зі смаколиками в дружньому колі.

Сподіваємося на нові зустрічі в теплій, щирій атмосфері. Важливо, щоб діти розвивали і збагачували свою душу, ставали добрішими, чуйними, терплячими і люблячими, а в цьому завжди допоможе книга.

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты