Общество | Вознесенск, 20 Февраля, 2018

Вознесенці вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні

Свежие новости: Вознесенці вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні

Щороку, 20 лютого, згідно з Указом Президента України відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні. В 2014 році саме в цей день учасники протестного руху масово гинули від куль снайперів, які підступно та безжально розстрілювали їх з дахів будинків. Саме ця дата вважається переломною під час подій Революції Гідності.

Тож сьогодні, біля пам’ятного знаку Небесній Сотні, зібралися вознесенці: представники органів місцевого самоврядування, волонтери, учасники АТО, учні загальноосвітніх шкіл та небайдужі мешканці міста, задля вшанування світлої пам’яті Героїв.

Молебень за тими, хто пожертвував собою заради справедливості, провели представники Української православної церкви Київського патріархату отець Михайло та отець Дмитро.

Присутні взяли участь у молодіжному патріотичному флешмобі «Вкарбуємо в пам’ять кожного із ста!», під час якого відбулася символічна побудова фрагменту шинної барикади, розфарбовування її жовто-синіми кольорами та встановлення на вершині Прапору України.

Під звуки пісні, яка стала неофіційним жалобним гімном подій на Майдані 2014 року, «Пливе кача» учні шкіл міста поклали свічки до пам’ятного знаку Небесній Сотні, сформувавши ними слово «Герої». Усі бажаючі поклали квіти та запалені свічки до пам’ятної стели. В знак поваги до Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя за нас – українців, присутні вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання.

Вознесенці ніколи не забудуть той подвиг, на який, не задумуючись ні на хвилину, йшли звичайні українці заради кращої долі для усіх нас. Вони лише хотіли, щоб ми жили краще, в злагоді і мирі. Миру вам і добра, дорогі вознесенці!

Герої не вмирають! Вічна слава Героям!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты