Общество | Вознесенск, 22 Января, 2018

Вознесенці відзначили Хрещення Господнє

Свежие новости: Вознесенці відзначили Хрещення Господнє

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан або Водохреща. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки, домашніх тварин.

Про це повідомляє відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Традиція купатися в ополонці зберіглася й до сьогодні. Тож всі бажаючі вознесенці та гості міста, від дорослих до малих, мали змогу долучитися до традиційного дійства, пірнаючи у освячену воду.

Свято Йордана розпочалося з хрещенського забігу наших спортсменів, які наважилися, незважаючи на погоду, пробігти дистанцію від міського стадіону до місця купання, а саме – готельно-ресторанного комплексу «River bug». Там на них вже чекали сотні вознесенців, які мали на меті освятити воду, принесену ними з дому, та відзначити це величне свято дружньою вознесенською родиною.

Освятив водойму отець Олександр - настоятель церкви Олександра Невського Вознесенської єпархії Української Православної Церкви міста Вознесенська, який провів традиційний обряд, читаючи молитву та освячуючи місце, де будуть купатися люди. Отець Олександр побажав всім міцного здоров’я, миру нашій землі та покропив присутніх Святою водою.

Після купання мешканці мали змогу зігрітися гарячим чаєм, глінтвейном та скуштувати смачного супу та плову, якими люб’язно  пригощали працівники ресторанного комплексу.

Для тих, хто не ризикнув пірнути в  річку, у фізкультурно-оздоровчому комплексі «Водограй» відбувся подібний захід, який включав в себе освячення води та традиційні купання.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости