Общество | Николаев, 25 Октября, 2023

Внутрішньо переміщених осіб намагаються працевлаштувати у Миколаївській області

Свежие новости: Внутрішньо переміщених осіб намагаються працевлаштувати у Миколаївській області

З початку військових дій (лютий 2022 року) до центрів зайнятості Миколаївської області звернулося понад 2 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Про це на брифінгу у середу, 25 жовтня, розповів директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

- З цією категорією громадян ми працюємо щодня та вже не перший рік. Сьогодні ця робота стає дедалі актуальнішою, оскільки йдеться про відновлення економіки. З цими людьми ми реалізовуємо концепцію, яка складається з трьох великих напрямків: простимулювати цю категорію на пошук роботи, ознайомити людей з цієї категорії з усіма вакансіями, які сьогодні має в своєму розпорядженні служба зайнятості, і простимулювати роботодавців надавати певну кількість вакансій саме для представників цієї категорії, щоб вони мали можливість бути працевлаштованими саме на Миколаївщині та працювати на економіку Миколаївщини, - сказав директор обласного центру зайнятості.

За словами Дмитра Оборонька, статус безробітного з вищезгаданої категорії громадян з початку військових дій отримали 1600 осіб. Саме за 2023 рік їх налічується 900.

- Відслідковуємо ми не лише тих людей, які звертаються до нас за консультацією та набувають статусу безробітного. Нам цікавий рівень працевлаштування цих людей і щоб вони були повністю охоплені всіма нашими послугами. А ми говоримо і про пошук роботи, і про профорієнтацію, і підвищення кваліфікації, і про залучення до тимчасової зайнятості, - сказав Оборонько. - Ми щодня адаптуємо свою роботу для того, щоби надати максимальну кількість активних програм цим людям, щоб у них був вибір і щоб вони знайшли себе на ринку праці Миколаївщини. А для цього ми повинні залучати всі механізми, які маємо сьогодні в наявності. Активні програми у нас постійно змінюються, трансформуються, і за кількістю їх стає дедалі більше. Якщо на початку нашої роботи з цією категорією ми використовували обмежену кількість наших програм, то на сьогоднішній день вони поширюються не лише на внутрішньо переміщених осіб, а й на роботодавців, і на громади, і на стимулювання внутрішньо переміщених осіб до працевлаштування, надання їм фінансової допомоги. 

Активніше, ніж минулого року, претендентам пропонуються суспільно корисні роботи. Це тимчасова зайнятість, але її сенс у тому, що поки людина перебуває на обліку в центрі зайнятості, вона може отримувати додаткове фінансування.

– Ми активно працюємо в рамках залучення цієї категорії (внутрішньо переміщених осіб, – прим. авт.) до суспільно корисних робіт, і активно користуються цією програмою наші громади. Тому що це дає змогу залучити більше людей до проведення тих чи інших робіт, залучити додаткове фінансування та прискорити відновлення громад на території Миколаївської області. Ця програма відпрацьовується, залучаються люди цієї категорії, щоби підтримати їх та паралельно підтримати роботодавців, які з ними співпрацюють, - розповів директор Миколаївського обласного центру зайнятості.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты