Политика | 26 Августа, 2022

Візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС заплановано наступного тижня.

Свежие новости: Візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС заплановано наступного тижня.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) планують відвідати Запорізьку АЕС наступного тижня.

Про це заявила раднику міністра енергетики Лану Зеркаль в ефірі «Радіо НВ».

«Наступного тижня заплановано візит місії МАГАТЕ, і зараз вирішуються всі логістичні маршрути, як вони діставатимуться. Незважаючи на те, що росіяни погодилися, що місія їхатиме через територію України, вони штучно зараз створюють всі умови для того, щоб місія не доїхала до об'єкта з огляду на ситуацію навколо нього», - розповіла Зеркаль.

При цьому вона зазначила, що головною метою візиту місії МАГАТЕ є контролювати ситуацію на станції та вжити необхідних заходів, щоб убезпечити Європу та весь світ від можливої ​​катастрофи.

В свою чергу, Голова МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі заявив про термінову необхідність виїзду місії експертів агентства на станцію.

«Майже щодня на Запорізькій атомній електростанції або поблизу неї відбувається новий інцидент. Ми не можемо гаяти час. Я маю намір особисто очолити місію МАГАТЕ на станцію у найближчі кілька днів, щоб допомогти стабілізувати ситуацію з ядерною безпекою», - сказав він.

В агентстві додали, що надійне електропостачання має важливе значення для ядерної безпеки. У разі втрати зовнішнього електропостачання на ЗАЕС, як і в інших атомних електростанціях по всьому світу, передбачені дизельні генератори для резервного живлення.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости