Происшествия | 4 Августа, 2023

Військове кладовище: родичі просять про зустріч із Зеленським

Свежие новости: Військове кладовище: родичі просять про зустріч із Зеленським

Родини загиблих захисників обурені ходом створення і будівництва Національного військового кладовища в Києві та просять про зустріч із президентом.

Про це йдеться у заяві ГО «Серце нАЗОВні», яку оприлюднила її представниця Віра Литвиненко

«Ми, родини загиблих захисників Маріуполя, Азовсталі та всієї України. Пішов другий рік, як загинули наші сини і доньки, батьки, чоловіки та дружини. Ми не можемо гідно поховати своїх героїв, оскільки влада пообіцяла створити Національне військове кладовище в Києві і не виконує своїх обіцянок! Нас водять майже рік по колу.

Ми вимушені публічно звернутись до президента: закликаємо втрутитись в цю ситуацію, розірвати ганебне коло обіцянок і нарешті почати створення військового кладовища в Києві», — написала Литвиненко.

У своєму зверненні родичі вказують, що Національне військове меморіальне кладовище досі не будується, попри те, що є узгоджена позиція про його розташуванняу Биківні.

«Київрада оперативно ухвалила рішення про виділення під Національне військове меморіальне кладовище 8 га землі, яка перебуває у власності міської громади. Верховна Рада, своєю чергою, скоротила терміни і спростила процедури для виділення земельної ділянки під військове кладовище. Проте закон досі підписаний Вами (президентом – ред.), не опублікований і не набрав чинності», — йдеться у зверненні.

Родичі стверджують, що представники уряду вже пропонували їм створити меморіал в іншому місці, що означало б проходження«всього бюрократичного шляху спочатку».

«Просимо про особисту зустріч президента з родинами полеглих героїв для конструктивної комунікації із Офісом президента», — наголосили родичі померлих військових.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты