Общество | Вознесенск, 7 Июля, 2017

Віталій Луков зустрівся з мешканцями І мікрорайону та обговорив ряд важливих питань

Свежие новости: Віталій Луков зустрівся з мешканцями І мікрорайону та обговорив ряд важливих питань

Чергова зустріч міського голови Віталія Лукова з громадою відбулась на І мікрорайоні, в Дитячій бібліотеці. На зустріч, присвячену обговоренню запровадження «картки вознесенця» на території міста, прийшло понад 2 десятки мешканців мікрорайону. Участь у зустрічі взяли заступники міського голови з питань виконавчих органів ради Юрій Путій та Юрій Сметана та начальник Управління соціального захисту населення Ірина Шишляннікова.

 Спілкування проходило в доброзичливій атмосфері. Очільник міста розповів про умови проїзду в громадському транспорті та прозвітував про кошти, які міська рада щороку виділяє перевізнику на перевезення пільгових категорій міста. А ще Віталій Луков радився з людьми поважного віку в питаннях пільгового перевезення пенсіонерів за віком у міському громадському транспорті.

Кожне місто по-своєму виходить із ситуації, пов’язаної з пільговими перевезеннями пенсіонерів за віком. Нині у Вознесенську з 9-ї години ранку пенсіонери їздять в громадському  транспорті за пільговим тарифом - 3 гривні. Окрім цього, в «дачний» період – з квітня по жовтень – кожному пенсіонеру, який має потребу в регулярних поїздках у Вознесенський район, виділяється 8 талонів на безкоштовний проїзд у міжміському транспорті.

Наразі, міська влада віднайшла варіанти як іще здешевити а, можливо, зробити безоплатним, проїзд у міському транспорті – це «картка вознесенця». З 1 вересня її планується провадити в якості пільгового проїзду для пенсіонерів міста в міському громадському транспорті.  Зараз триває друк 10 тисяч карток, для виготовлення ще 25 тисяч (адже їх повинні мати всі мешканці міста, оскільки «картка вознесенця» - це, по-суті, пластикова медична картка) місту потрібно виділити 100 000 гривень. Для пільгового проїзду в автобусах нею можна буде скористатись за наявності пенсійного посвідчення. Таким чином, стане зрозуміло, скільки коштів на рік потрібно компенсувати перевізнику з міського бюджету для перевезення пенсіонерів міста. Ця пільга не буде поширюватись на пенсіонерів району чи інших населених пунктів України.

Пенсіонери І мікрорайону позитивно сприйняли пропозицію влади щодо запровадження «картки вознесенсця». А також цікавились у міського голови вирішенням ряду інших питань.

Так, людей цікавило, чому в аптеці по вул. Чубчика не завжди в асортименті потрібні ліки, чому влітку не щодня працює фонтан в парку 1 Травня, чому в кабінеті №22 газового господарства відсутній телефон, чому приміщення Асоціації «Центр» тісне і непристосоване для великої кількості людей, чому високий тариф на воду? Запитували також  про те, коли буде ліквідовано стихійну торгівлю по вул. Чубчика та інше. На всі ці запитання міський голова дав обґрунтовані відповіді.

 Під час жвавого обговорення проблем із сплатою комунальних платежів через Асоціацію «Центр», де, як відомо, за платежі не нараховується комісія, але наприкінці місяця – довжелезні черги і тиснява, Віталій Луков порекомендував пенсіонерам приходити на початку місяця, коли черг немає або ж сплачувати  за «комуналку» в тих банках, де відсутня або мінімальна комісія. Таким банком  у місті є «Експресбанк» (вул Соборності, 57), де можна сплатити за світло, газ та вивіз сміття (окрім водопостачання!) без комісій. Для пенсіонерів, які мають рахунок в «Ощадбанку», за наявності картки банку комісія за комунальні платежі не нараховується, за відсутності картки – сплачується в розмірі  3 грн. за кожний платіж. А прогресивним користувачам «Приватбанку» підійде послуга – «Приват-24», розмір комісії складатиме від 1 до 3 грн. в залежності від розміру платежу.

Начальник Управління соціального захисту населення Ірина Шишляннікова дала роз’яснення громадянам щодо монітизації коштів, зекономлених при використанні субсидії на послуги ЖКГ. За даними Управління соцзахисту населення, нині процесу монітизації підлягають 19 вознесенців, але процес опрацювання даних користувачів триває і їх може бути значно більше. Усім громадянам буде повідомлено про повернення зекономлених коштів. Компенсаційна виплата розпочнеться після 1 вересня. До того часу, всім, хто заощадив на використанні субсидії, потрібно буде звернутись до Управління соціального захисту за адресою: вул Пушкінська, 3.

 Наостанок, мешканці мікрорайону привітали Віталія Лукова з високою державною нагородою, яку він отримав нещодавно та подякували за встановлення лав у парку Шевченка та по вул. Центральній.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты