Экономика | Вознесенск, 19 Апреля, 2017

Віталій Луков: Влада вживатиме заходи для зниження тарифу на воду

Свежие новости: Віталій Луков: Влада вживатиме заходи для зниження тарифу на воду

З березня громада міста перебуває в очікуванні нових тарифів на воду.  Міський голова  Віталій Луков неодноразово виступав перед громадою та у ЗМІ з роз’ясненнями щодо факторів, котрі впливають на формування тарифів у нашому місті, особливо - на водовідведення. Тож про якісну, але дороговартісну воду та весняний благоустрій – в інтерв’ю з міським головою.

- Віталію Дмитровичу, вознесенців бентежить новий тариф на водопостачання та водовідведення у місті Вознесенську. Коли містяни мають сплачувати за воду відповідно до постанови НКРЕКП і як бути далі?

-  Розумію і поділяю хвилювання наших мешканців. Відповідно до Постанови НКРЕКП,  у Вознесенську встановлено  найвищий тариф в Україні на водовідведення і один з найвищих на водопостачання. 22 березня на відкритому засіданні НКРЕКП були прийняті тарифи  на водопостачання та водовідведення для комунальних підприємств України, в тому числі, м. Вознесенська. Постанову «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141», якою встановлено тарифи на послуги з централізованого водопостачання  та водовідведення, було оприлюднено 14 квітня в газеті «Урядовий кур’єр». Відповідно до чинного законодавства, тарифи вступили в дію з наступного дня після оприлюднення, тобто з 15 квітня.

 Відповідно до  Постанови НКРЕКП, тарифи  для м. Вознесенська ( за 1 м. куб. з ПДВ) будуть такими:

- для абонентів, споживачів централізованого водопостачання та водовідведення (приватна забудова) – 40,23 грн.;

- для абонентів централізованого водопостачання без водовідведення (приватна забудова) – 10,87 грн.,

- для абонентів, споживачів холодної води та водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем (багатоквартирні будинки)  – 44,28 грн;

- для абонентів, споживачів холодної води без водовідведення (багатоквартирні будинки ) – 12,55 грн.

 Цифри дійсно лякають, але, водночас, стимулюють владу міста до початку процедури їх перегляду на місцевому рівні. Перелік заходів вже напрацьований і маю надію, що протягом трьох місяців нам таки вдасться знизити показники тарифу до 10%. 20 березня повноваження від НКРЕКП щодо формування тарифів на тепло- та водопостачання для міст і селищ з населенням до 100 000 було передано на рівень місцевої влади. Тож міська влада вживатиме всіх заходів для зниження загального тарифу на воду в м. Вознесенську.

 - У мешканців міста виникне логічне запитання: як сплачувати за воду в квітні?

- Оскільки новий тариф набрав чинності в середині місяця, то мешканцям міста необхідно поділити показники лічильника на два: одну половину сплатити за старим тарифом, іншу – за новим.

Одразу ж хочу заспокоїти отримувачів субсидії: нові тарифи будуть враховані в квітневу субсидію! За довідками з питань субсидії звертатись до Управління соціального захисту населення  за телефоном: 4-26-21.

- Наближаються Проводи. В якому стані міські кладовища?

- Щороку повесні у Вознесенську проводяться планові роботи з благоустрою міських кладовищ. Після зими щоразу вивозяться десятки тонн сміття. Але в цьому році, до речі, вперше в історії міста, було підведено воду до кладовища, що по вул. Корольова на Натягайлівці, відновлено водопостачання на Центральному кладовищі та будуть встановлені сміттєві контейнери на всіх міських кладовищах у провідну неділю, 23 квітня. Прошу вознесенців дотримуватись порядку та культури поводження з побутовими відходами й зносити сміття до контейнерів. Також, в черговий раз, звертаю увагу громадян на те, що доглядати за могилами рідних необхідно впродовж року, а не тільки перед святами.

- Вознесенців цікавить питання, чому не біляться бордюри в центральній частині міста? Така тенденція спостерігається вже кілька років.

- Так, три роки поспіль ми підтримуємо чистоту біля бордюрів, але не спотворюємо вигляд природного каменю – граніту. А бордюри в центрі міста переважно з граніту.  Зверніть увагу на те, який неприглядний вигляд має такий побілений бордюр після дощу. Але це не означає, що мешканцям багатоповерхових будинків чи приватної забудови заборонено підбілювати дерева та бордюри, наводити лад у своїх  дворах, на вулиці. Єдине, що потрібно враховувати, що побіливши бордюр один раз, це потрібно робити регулярно, особливо після дощової погоди. Тоді він матиме доглянутий вигляд.

- Дякую за розмову.

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты