Политика | Вознесенск, 6 Ноября, 2018

Віталій Луков: Про відповідальний бізнес та наслідки безвідповідальності

Свежие новости: Віталій Луков: Про відповідальний бізнес та наслідки безвідповідальності

Шановні вознесенці! Продовжую відверту розмову щодо відповідального бізнесу в місті публічно. Підкреслюю, що жодним чином не стаю на бік того чи іншого, а лише зазначу, що завдяки відповідальним підприємцям, які своєю діяльністю забезпечують приріст податків до місцевого бюджету, економіка міста починає відроджуватися, за що їм слова щирої вдячності від мене особисто та від громади. Але, на жаль, є зразки безвідповідального бізнесу на території міста. Міська влада вже озвучувала той факт, що ТОВ «ДЭП», більш відоме вознесенцям як будівельно-господарський супермаркет «33м2», є одним із таких негативних прикладів.

На початку формування відносин між міською владою та вищевказаним бізнесом було складено договір оренди на земельну ділянку під будівництво супермаркету. Відповідно до чинного законодавства, коефіцієнт плати за землю в період будівництва для підприємств в 2,5 рази нижчий ніж за умови експлуатації вже готового об’єкту. Оскільки магазин введено в експлуатацію, керівництво ТОВ «ДЭП», після закінчення будівництва повинно було звернутися до міської ради з приводу підписання нового договору оренди землі зі зміною цільового призначення, але цього зроблено не було. Більше того, на території магазину було відкрито нелегальну газову заправку, функціонування якої припинено лише завдяки моєї принципової позиції та власної ініціативи. На сьогодні підприємець не сплачує місту орендну плату навіть за старим договором; сума заборгованості відповідно до діючого договору за оренду землі складає близько 115 тис. грн. І сума ця з плином часу постійно зростає.

З метою усунення боргу керівництво міста неодноразово зверталося за допомогою до всіх можливих контролюючих органів, подало позов до суду. Але представники ТОВ «ДЭП», туди не з’являються, засідання суду постійно переносяться. Тож наступне судове засідання заплановано на 13 листопада поточного року. Чому міська влада так вперто хоче отримати результат? Від рішення суду залежить визнання претензій міської влади законними, в чому ми впевнені, саме тому не відступимо. Позитивне для міста рішення суду може стати прецедентом захисту інтересів об’єднаної громади, прикладом формування відповідальності підприємців перед законом та громадою, а також важливим свідченням того, що робота керівництва міста лежить в правовому полі.

Всі дії, направлені на припинення беззаконня, створеного безвідповідальними бізнесменами, для мене як для міського голови, так і громадянина, є принциповими. В ситуації із супермаркетом «33м2» як громадянин я обрав, на мою думку, найефективніший спосіб боротьби з негативними прикладами бізнесу - принципово не відвідую супермаркет «33м2» та не купую там жодних товарів. Вважаю, що найболючіший удар для будь-якого бізнесу – це відсутність попиту на його товар. Чи займати таку ж позицію кожному вознесенцю, вибір за вами, але давайте не забувати, що від несплати податків страждає вся наша громада. Саме за кошти, які йдуть за сплату оренди землі, з податку на заробітну плату працівників ми й утримуємо лікарню, школи, садочки, заклади культури, будуємо та ремонтуємо дороги, освітлення. Тож чи бути нам більш заможними та упевненими - справа за кожним. Безпосередньо, що стосується супермаркета «33м2», то публічно заявляю, що робота зі стягнення боргів буде продовжена до отримання позитивного результату.

Міський голова В.Д. Луков

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты