Криминал | 27 Мая, 2023

Вища рада правосуддя надала згоду на арешт судді Тандира

Свежие новости: Вища рада правосуддя надала згоду на арешт судді Тандира

Вища рада правосуддя 27 травня надала згоду на утримання під вартою голови Макарівського районного суду Олексія Тандира, який скоїв смертельний наїзд на бійця нацгвардії.

Трансляція велась на YouTube-каналі ВРП.

На засіданні адвокат судді казав про порушення презумпції невинуватості і начебто неправдиві публікації в ЗМІ. Захисник спростовував, що Тандир відмовлявся від освідування і казав, що його клієнт добровільно здав сечу і відбитки пальців, але пресслужба ДБР поширювала інформацію про відмову від освідування. Сторона захисту заявляла, що прокуратура звернулась в суд про примусове відібрання зразків Тандира після їх добровільної здачі.

Прокурор заявляв, що Тандир з перших хвилин перешкоджав слідству. По його словам, кров у підозрюваного вдалося взяти тільки через 18 годин після затримання. Він також розповів, що Тандир не дав ніяких свідчень про ДТП, а тільки жалівся, що незнайомці у військовій формі застосували до нього силу.

У машині Тандира знайшли напівпорожню пляшку віскі.

Сам Тандир казав, що з пляшки, яка була в машині того вечора не пив, він думає, що віскі лежало там давно.

Він також казав, що начебто готовий співпрацювати з слідством та готовий понести покарання у випадку доведення його вини.

Він пояснив, що не давав показання, оскільки погано себе почував після затримання – його начебто вдарив по обличчю військовий, коли він вже був у наручниках. Також він казав, що був у стресовому стані.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты