Общество | Баштанка, 7 Января, 2021

Випадок африканської чуми свиней в Баштанському районі

Свежие новости: Випадок африканської чуми свиней в Баштанському районі

4 січня надійшло повідомлення про загибель дев’яти голів свиней віком від 4 місяців до 2 років, які належать Виноградівському психоневрологічному інтернату, с. Виноградівка, Баштанського району.

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу в Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби м. Миколаїв від 04.01.2021 року встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 05.01.2020 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баштанській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

Встановлено епізоотичне вогнище підсобне господарство Виноградівського психоневрологічного інтернату, село Виноградівка, Баштанського району.

До зони захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища ввійшли такі населені пункти: с. Виноградівка, с. Мар’ївка Баштанського району, Миколаївської області.

До зони нагляду визначити радіусом 3 км від зовнішніх меж зони захисту. В зону спостереження (нагляду) інші населені пункти входять с.Інгулка та с.Родники Баштанського району Миколаївської області, свинарські господарства ДП «Маліцький-Агро» та ФОП Гладишко О.П.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 №111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 року за № 432/30300.

Щоб максимально запобігти зараженню тварин необхідно дотримуватися наступних правил:

1. Тримати тварин у закритих свинарниках.
2. Обов’язково щеплювати тварин проти класичної чуми свиней.
3. Закуповуйте доброякісні комбікорми лише на офіційних ринках та вимагайте від продавців супровідні документи, що гарантують якість безпечність та місце походження корму.
4. Не згодовуйте тваринам корми без попередньої термічної обробки.
5. Регулярно здійснюйте обробку тварин проти ендо-ектопаразитів.
6. Ретельно та комплексно проводити заходи боротьби з гризунами.
7. Зберігайте високу санітарну культуру господарювання, не намагайтеся несанкціоновано перевезти живих та забитих тварин без ветеринарних документів.
8. Здійснюйте подвірний забій після передзабійного огляду тварини ветеринарним лікарем.
9. Ні в якому разі не купуйте м’ясо або сало на стихійних ринках чи в місцях несанкціонованої торгівлі.

Власникам тварин у випадку підозри на захворювання та в разі загибелі свиней терміново повідомляти ветеринарну службу району за адресою м. Вознесенськ, вул.. Зої Космодем’янської, 2, т. 3-60-70, 3-26-12, 3-20-94, 3-24-56

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты