Криминал | Николаев, 24 Октября, 2023

«Виматерив за прохання зупинитись українською»: поліція Миколаєва порушила справу проти водія маршрутки

Свежие новости: «Виматерив за прохання зупинитись українською»: поліція Миколаєва порушила справу проти водія маршрутки

У Миколаєві розпочато кримінальне провадження за фактом порушення рівноправності громадян.

Про це повідомили в Головному управлінні поліції Миколаївської області.

Як відомо, вчора, 23 жовтня, у Contact Center при Миколаївській міській раді жителька опублікувала пост, де повідомила, як водій громадського транспорту нецензурно висловлювався на адресу пасажирки, яка державною мовою просила зробити зупинку.

— Не зрозуміла, чому водій маршрутки 53, окрім того, що всю дорогу мати загинав такі, що вуха в'яли, ще за прохання зупинитися, озвучене українською, так само виматерив! Прошу прийняти міри і щодо словникового запасу та й тим паче неприйняття мови, — повідомила Міла Соболєва.

За даним фактом слідчі Миколаївського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу України («Порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності або за іншими ознаками»).

Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Поліцейські встановлюють усіх учасників події.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты