Общество | Южноукраинск, 11 Октября, 2018

Викидай правильно: у Южноукраїнську з ініціативи школярів з’явилися контейнери для непотрібних речей

Свежие новости: Викидай правильно: у Южноукраїнську з ініціативи школярів з’явилися контейнери для непотрібних речей

Відтепер у южноукраїнців є можливість позбавитися ношених речей і одночасно зробити добру справу. В місті почали працювати сім соціальних контейнерів для відпрацьованого одягу, взуття, дитячих іграшок та книг. Зелені ящики знаходяться у більш людних місцях: біля професійного ліцею, «Критого ринку», магазину «Копійка» і поруч зі школами.

Подібні контейнери є в багатьох містах України, користуються ними і в країнах Європи. Але наші цікаві тим, що зроблені вони з ініціативи южноукраїнських старшокласників.

Саме, щоб заохотити творчу молодь, 10 жовтня, відбулося урочисте відкриття цього соціального проекту. На захід прийшли старшокласники, співробітники управління освіти, депутати та начальники управлінь і департаментів Южноукраїнської міської ради.

Контейнери запрацювали завдяки творчому проекту «Влада – це я». Конкурс проводиться з 2011 року, у ньому беруть участь учні 9-11 класів. Переважно всі мрії дітей так і залишаються на паперах. Переможці конкурсу зазвичай отримують грамоти і грошові винагороди. Лише два задуми таки втілилися в життя за сприянням міської влади. Чотири роки тому поряд з навчальними закладами з’явилися велопарковки, а у 2016 році за дитячим задумом облагородили територію пляжу.

«Я обійшов всі депутатські комісії, просив, щоб виділяли кошти на втілення дитячих мрій. І ніхто не відмовив, пропозицію підтримали всі! Депутати Южноукраїнської міської ради прийняли рішення щорічно виділяти по 100 тисяч гривень з бюджету міста на реалізацію проектів переможців конкурсу «Влада – це я. От ці сім контейнерів вже зроблені за бюджетні кошти. На наступний рік городяни побачать ще якийсь новий проект від нашої молоді», – сказав Юрій Сінчук, начальник управління освіти.

Соціальні контейнери відкрили зараз, а захист проектів відбувся минулого року. Ідея належить Анні Куртовій, нині учениці 10-Б класу школи №3 і Діані Іванчук, вже випускниці школи №1.

«В Южноукраїнську є сім’ї, котрі потребують нашої допомоги. У контейнер бажано класти речі у пакетах і бажано, щоб все було чисте, випране. На контейнерах є наліпки з інструкцією», – розповіла авторка проекту Анна Куртова.

Речі із зелених ящиків забиратимуть працівники соцзахисту. На урочистому відкриті учнівського проекту Юрій Сінчук вручив ключі від контейнерів Ельвірі Гехад, начальнику департаменту соціальних питань та охорони здоров’я. Потім все зібране потрапить до тих, хто має в цьому потребу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты