Общество | Вознесенск, 5 Февраля, 2020

ВІДЕО: Тарифи на водопостачання зростуть по всій країні на 15-20%. Нацкомісія затвердила нові ціни

Свежие новости: ВІДЕО: Тарифи на водопостачання зростуть по всій країні на 15-20%. Нацкомісія затвердила нові ціни

Як повідомляє офіційний сайт ТСН, до 20% зростуть тарифи по всій країні на центральне водопостачання та водовідведення. Тарифи на центральне водопостачання і водовідведення зростають у середньому на 15-20%. Утім, усе залежить від регіону, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.


Рішення про підвищення тарифів ухвалили на засіданні регулятора тарифів Національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у вівторок, 4 лютого.

"Основна причина – це заробітна плата у містах. Заробітна плата, яка була в структурі тарифу складала 5,600 грн, зараз середньоринкова зарплата – 12 тисяч, у Києві – 16, у Львові – 18. Зростання від 15 до 20 відсотків – це несуттєве подорожчання на платіжку", - каже членкиня НКРЕ КП Ольга Бабій.

Відтак найдорожчу воду продовжують споживати на Сході України, зокрема, в Павлограді і Бердянську. Тут доведеться сплатити майже 40 гривень за куб.

Ціни в Західній Україні дещо нижчі. Найдешевшою вода залишається в Луцьку - трохи більше 16 гривень за подачу і відведення.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ


Остаточну вартість води по регіонах чиновники зможуть озвучити за кілька днів. У регуляторі наголошують, що це підвищення зумовлене стрімким зростанням заробітних плат у галузі. Зокрема, у структурі тарифу, оплата праці становить майже третину всієї вартості, а ще майже стільки електрика.

У Територіальній громаді міста Вознесенська тариф на воду та водовідведення нещодавно було збільшено саме з цієї причини, - пояснюють публікації на офіційному сайті міста.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости