Общество | Николаев, 21 Октября, 2019

ВІДЕО: Інформацію про власний похорон отримала жителька Миколаївщини

Свежие новости: ВІДЕО: Інформацію про власний похорон отримала жителька Миколаївщини

Інформацію про власний похорон отримала жителька Миколаївщини, як погрозу від колекторів. Жінку без її відома вказали поручителем у банку. 

Про це пише mk.suspilne.media.

Наталія Панашій говорить, що дзвонити почали два тижні тому:

Особисто у мене нема проблем з банками, я вирішила, що розшукують жителів нашого села, щоб надавати якусь про них інформацію і всі ці номери блокувала... Почав зі мною розмовляти на ти, писати на ти. І потім викинув той чорний портрет у рамочці, що похорон у мене відбудеться 18-го жовтня о 10-й годині в сільському клубі, то я тоді забила тривогу.

Жінку, яка, за словами колектора, брала кредит, Наталія Панашій знає. Разом із Наталією їдемо до власниці кредиту, аби дізнатись: чи вона також отримує погрози. Вдома господарки не було, на телефонні дзвінки жінка не відповідає.

Законодавством передбачено захист громадян у випадку подібних погроз, це стаття 355  Кримінального кодексу України «Примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань», - говорить адвокат Андрій Толпекін.

Будь-який спір щодо невиплати кредитів чи позик в Україні має право вирішувати тільки суд. Ми зателефонували за номером, з якого Наталії Панашій надходили погрози. Відповів чоловік на ім’я Віталій.

Ми не кредитори. Ми гроші не видаємо. Ми просто шукаємо людей, виводимо їх на зв’язок, змушуємо платити. Якщо вони відмовляються, ми під’їжджаємо, спілкуємося, доводимо до розуму.

Чи відкрите кримінальне провадження за статтею 355 Кримінального кодексу України? Скільки громадян з Миколаївщини звернулись до правоохоронних органів щодо діяльності колекторів? Ці запитання ми надіслали в інформаційному запиті до національної поліції. Про відповіді повідомимо згодом.

Авторка: Валентина Гурова
Оператор: Ігор Чорний

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости