Криминал | Вознесенск, 18 Декабря, 2017

Відбувся «круглий стіл» щодо координації роботи служб, які опікуються питаннями осуджених осіб, та осіб, які відбули покарання

Свежие новости: Відбувся «круглий стіл» щодо координації  роботи служб, які опікуються питаннями  осуджених осіб, та осіб, які відбули покарання

14 грудня у Виконавчому комітеті Вознесенської міської ради відбувся «круглий стіл» щодо координації  роботи служб, які опікуються питаннями  осуджених осіб, що перебувають у виправній колонії № 72, та осіб, які відбули покарання.  Участь у обговоренні питань взяли: голова спостережної комісії при Виконавчому комітеті, керуючий справами Сербенюк Н.М.,  представник ВК- 72, майор внутрішньої служби  Бойко В.В., спеціалісти Вознесенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги - начальник відділу представництва Бобров А.М.  та  заступник начальника відділу «Южноукраїнське бюро допомоги» Савчук В.О., начальник Управління соціального захисту населення Шишляннікова І.А., юрисконсульт Центру зайнятості населення Мороз О.О., юрисконсульт Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іванов Д.М., начальник Вознесенського  міськрайонного відділу з питань пробації   Стяжилов А.П..

Про це повідомив  голова спостережної комісії, керуючий справами Виконавчого комітету ВМР  Н.М.Сербенюк.

 

В ході обговорення були розглянуті такі питання:

-          про роботу «Школи з підготовки до звільнення»;

-          про роботу класів вечірньої форми навчання ЗОШ № 6  на базі виправної колонії;

-          про оформлення осудженим паспортів;

-          про зайнятість осіб, звільнених з місць позбавлення волі;

-          про захист прав осуджених, учасників АТО;

-          про проведення спільної роботи щодо виховання відповідальності за своє подальше життя.

Виступили фахівці  Вознесенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Центру зайнятості населення про досвід  роботи з осудженими особами;  начальник Управління соціального захисту населення Шишляннікова І.А. розповіла про інтернатні  заклади системи соціального  захисту та про вимоги для влаштування до них. Бойко В.В. доповів про роботу «школи підготовки до звільнення», про   проблемні питання щодо оформлення паспортів та забезпечення осуджених, які звільняються, житлом. Стяжилов А.П. зацікавився системою інформаційної роботи, яку проводить місцевий центр  з надання безоплатної вторинної правової допомоги у ВК-72, для її запровадження з осудженими, які відбули покарання або  засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Результатом роботи «круглого столу» стала домовленість про необхідність підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю   у проведенні спільних заходів у сфері соціальної адаптації осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости