Экономика | Николаев, 18 Мая, 2018

Відбулося перше засідання відбору учасників за програмою часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами

Свежие новости: Відбулося перше засідання відбору учасників за програмою часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами

У середу, 16 травня, в облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Олександра Кушніра проведено перший у 2018 році конкурсний відбір за програмою часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються державними та комерційними банками на реалізацію проектів суб’єктам малого та середнього підприємництва для створення нових робочих місць.

На першому засіданні відбору участь взяли 8 підприємців з Березнегуватського, Вознесенського, Баштанського районів та міста Миколаїв.

«Радує те, що є підприємці, які вже другий рік поспіль активно беруть участь у програмі, що є свідченням розвитку їхньої діяльності. Комісією було вирішено перевірити чи не відбувалося скорочення по підприємствам. А згідно поданих заявок вже працевлаштовано 16 людей», - розповів Олександр Кушнір.

При цьому, вектори діяльності підприємництва різноманітні: від сільського господарства (вирощування насіння, зернових та бобових культур), вирощування плодових садів, торгівлі будматеріалами, виробництва та продажу меблів до очищення та постачання води.

Олександр Кушнір нагадав, що завдяки ініціативі голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, в минулому році програма реально запрацювала і стала найуспішнішою серед обласних бюджетів по Україні. Діюча програма передбачає не лише відшкодування відсоткових ставок, а й проведення конференцій на території всієї області з метою навчання та донесення інформації про проект до підприємців. Головний критерій відбору підприємств для участі – це створення нових робочих місць зі збереженням існуючих. Так, у 2017 році створено 112 робочих місць, а участь в програмі взяли 29 підприємств, які представляють різні галузі економіки (від сільського господарства до цифрових технологій).

У 2017 році на цю ініціативу було виділено 2 млн грн, що є найвищим показником в Україні. Цього року, завдяки ефективному цільовому використанню коштів, сума зросла вдвічі.

Олександр Кушнір наголосив, що з метою залучення максимальної кількості учасників семінари по області будуть продовжуватися й надалі.

«Закликаю підприємців не втрачати такої можливості та скористатися шансом отримати часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами, адже конкурсні відбори орієнтовно будуть ще серпні та листопаді», - резюмував заступник голови ОДА.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости