Политика | Южноукраинск, 3 Мая, 2017

ВІД ОСОБИСТОЇ НЕПРИЯЗНІ ДО ПРОВОКАТИВНИХ ДІЙ

Свежие новости: ВІД ОСОБИСТОЇ НЕПРИЯЗНІ ДО ПРОВОКАТИВНИХ ДІЙ ВІД ОСОБИСТОЇ НЕПРИЯЗНІ ДО ПРОВОКАТИВНИХ ДІЙ

В міський раді цього, 7 скликання, є декілька депутатів, які особливо і не скривають своєї неприязні до міського голови та посадовців.

Схоже, що одні ображені за те, що програли вибори і в спосіб виходу на процедуру «Об’єднання громад» виношують мрію повернутись до керівництва містом.

Один з їх числа не може заспокоїтись, що припинили, практично йому належний формальний бізнес за рахунок комунальних підприємств та його звільнили з комунального підприємства фактично за його недбале відношення до своїх посадових обов’язків.

Ще один, за якого поручився міський голова на виборах, як члена його команди, виносив образу, бо вирішив, що саме міський голова заважає йому розвивати свій бізнес в монопольній якості на міському пляжі.

І коли, починаючи з літа 2016 року, будь-хто заявляє, що хоче поторгувати морозивом з водою на міському пляжі в сезон, як це роблять в інших містах, то відразу – це міський голова винен, що їх пускає на пляж і таке інше і навіть непристойності лунають від цього депутата. Хоча такі дозволи дає незалежна комісія.

А далі почалось – в порушення Закону пішли образи на багатьох посадовців і навіть депутатів та на міського голову що це вони не дають допомагати створювати ОСББ, що не дають об’єднувати громади, що «політичні хвойди», що міський голова розвалив КП «ТВКГ», що міський голова не хоче допомагати бійцям АТО отримати земельні ділянки під забудову та проект облаштування цієї території.

На часовій дистанції цих абсолютно безпідставних звинувачень лунали погрози, що на весь виконком він, цей депутат, буде дивитись через коліматорний приціл, це приціл з геометричним приладом, що покращує результат застосування стрілецької зброї, що посадовців будуть вкидати в сміттєвий бак, що всі ви «сепари» тощо. До цього важко звикнути навіть за умови припущення синдромів від «гібридної війни».

Ми, відповідальні посадовці за виконання названих та інших завдань і в першу чергу міської ради, де саме вона приймає рішення з всіх викладених питань, бо це її виключна компетенція, скажемо про наступне.

До всієї громади міста доводимо, що в обов’язок міського голови не входять ті питання, стосовно яких його періодично намагаються звинуватити названі особи. І ще, дивно, коли чуємо звинувачення, а ці питання не піднімались при їх розгляді в комісіях, де і відбувається така робота.

Обов’язок міського голови є в інших до Закону повноваженнях, про що свідчать і  зміни на краще, які не зважаючи на запущеність міського господарства ми бачимо в місті. Нарешті є заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, саме їм Закон дає функцію зосередитись на контролі виконання тих чи інших питань.

На всі нападки, що викладено вище, ми просто зобов’язані прозвітувати, бо це наші посадові обов’язки і в спосіб до вимог Закону, інформувати про це місто через офіційний сайт Южноукраїнська, через інші ЗМІ.

    А наразі вкажемо на таке: 

  • Об’єднання громад чи громадян, це виключно добровільний процес, де ніхто не має в нього втручатись чи примушувати, це норма Конституції України – ст. 36
  • По об’єднанню громад є 92% голосів Южноукраїнців, які проти такого об’єднання в час, коли місто опинилось перед потребою долати  пограбування його об’єктів в попередні роки на суму в межах 50 мільйонів гривні та долати стомільйонний борг накопичений за комунальні послуги за останні 12 років, що підтвердив Президент «Енергоатому» Ю. Недашковський на нараді в АЕС 21 квітня 2017 року.
  • В частині земельних ділянок під житлову забудову для бійців АТО, так саме міський голова ініціював створити містечко «Атом», їздив в ОДА і напередодні сесії міської ради отримав підтримку голови Миколаївської адміністрації в цій багатовимірній процедурі. Сам процес виділення земельних ділянок ще триває згідно із Законом і прийнятих рішень.
  • Перші дії, які дозволять розпочинати будівельні роботи на майданчиках індивідуальної забудови, як і обіцяно будуть прийняті до кінця травня 2017 року особам, які отримають за чинними процедурами всі дозволені документи. Детальна інформація буде на травневій сесії міської ради.
  • Міський голова не є прихильником блокувати автодороги та об’єкти коли є хоч якийсь шанс вирішувати любі проблеми в договірний спосіб. Ми теж такої точки зору і проти того, що інколи пропонують деякі гарячі голови.

Маємо засвідчити всій громаді, що місцеве самоврядування міста - це не фабрика і не завод і міський голова не його директор. Згідно із Законом України про місцеве самоврядування, це чисельні процедури, а міський голова не є їх виконавцем. Він головує на засіданнях міської ради, її виконавчого комітету, де має один голос, як і кожен з 34 депутатів міської ради та один голос серед членів виконкому.

Всі питання, які подаються їх виконавцями включаються в порядок денний сесій міської ради і як правило отримують більшість голосів. За 24 сесії сьомого скликання їх прийнято біля 2-х тисяч.

Ми протягом травня місяця прозвітуємо про хід виконання роботи по всім основним питанням, що є на контролі.

За обсяги та якість робіт, які виконують посадовці та виконавчі органи ради, ми не будемо терпіти образливі та безпідставні звинувачення від цих  депутатів на нашу адресу. Віднесемо їх на потребу цих осіб дечому навчитись, як того вимагає і Закон України «Про самоврядування в Україні», і Закон України «Про статус депутатів місцевих рад» та про що свідчать і їх передвиборні програми.

Інакше навіщо йти на вибори з обіцянками громаді, які розробляє, виконує і відповідає хтось інший. 

Звернення,  понад 10 підписів

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости