Политика | 1 Февраля, 2024

Верховний Суд визнав Україну остаточною власницею «нафтопроводу Медведчука»

Свежие новости: Верховний Суд визнав Україну остаточною власницею «нафтопроводу Медведчука»

Верховний Суд остаточно визнав Україну власницею частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара — Західний напрямок", що раніше належала проросійському політику Віктору Медведчуку.

Про це 1 лютого повідомив голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

Він нагадав, що у 2021 році Фонд подавав позов до Господарського суду Житомирської області, в якому просив визнати за державою право власності на трубопровід.

"У червні 2023 року суд став на бік Фонду. А вчора (31 січня — ред.) Верховний Суд не задовольнив касаційну скаргу. Так, Україна відстояла своє право на це майно", — повідомив Коваль.

Наразі триває реєстрація права власності держави на трубопровід.

Повідомляється, що нафтопровід "Самара — Західний напрямок" був збудований за часів СРСР і після проголошення незалежності України мав перейти у державну власність, однак цього не відбулося. Багато років ним користувалася російська компанія "Транснєфтєпродукт". Фонд державного майна намагався повернути цей актив у державну власність з 2011 року. У 2017 році Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочали розслідування обставин передачі права власності на трубопровід. Вищий антикорупційний суд заарештував актив, а з 2021 року він перебуває в управлінні АТ "Укртранснафта".

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты