Политика | Южноукраинск, 30 Марта, 2018

Верховний Суд України відкрив провадження за скаргою депутата Григоряна

Свежие новости: Верховний Суд України відкрив провадження за скаргою депутата Григоряна Верховний Суд України відкрив провадження за скаргою депутата Григоряна

23 березня 2018 року Верховний Суд України відкрив касаційне провадження за касаційною скаргою Григоряна Еріка Юрійовича у справі за позовом депутата Горностая С.В. про захист честі, гідності та ділової репутації.

Судом також було зупинено виконання рішення апеляційного суду Миколаївської області від 07.12.2017року та витребувано цю справу з Арбузинського районного суду.

Нагадаємо, депутат Южноукраїнської міської ради Сергій Горностай влітку 2016 року звернувся до суду з позовом на свого колегу депутата Еріка Григоряна та газету «Контакт». В позові він вказував, що 19 березня 2016року в газеті Южноукраїнської міської ради «Контакт» було опубліковано статтю під назвою «Звернення до мешканців міста», в якій Григорян Е.Ю. нібито розповсюдив про нього недостовірну інформацію, що завдало шкоди його честі, гідності та діловій репутації як депутату Южноукраїнської міської рад. Просив у суда визнати таку інформацію недостовірною та зобов’язати відповідачів спростувати її та стягнути моральну шкоду в розмірі 90 000грн.

Рішенням Арбузинського районного суду Миколаївської області від 03.10.2017р. в задоволенні позову було відмовлено в повному обсязі. Однак, Горностай С. подав апеляцію, та апеляційний суд Миколаївської області своїм рішенням від 7 грудня 2017 частково задовольнив її. Рішення Арбузинського районного суду Миколаївської області від 03 жовтня 2017 року було скасовано та ухвалено нове рішення, яким визнано недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію Горностая Сергія Валерійовича інформацію поширену Григоряном Еріком Юрійовичем в статті «Звернення до мешканців міста» в газеті Южноукраїнської міської ради «Контакт» № 22 (2913) від 19 березня 2016року, а саме: «дійсно з боку депутата міської ради Сергія Горностая здійснювався тиск на Семенову С.М.», «Зрозумілою стала і схема С.Горностая: отримання фінансової вигоди від сприяння у передачі в оренду майна комунальної власності, а в разі відмови сплачувати «благодійний внесок» за такі «послуги», до справи він підключає сайт «Барометр Южноукраїнська» (для створення «негативного» образу особи, що відмовилася від «оплати послуг») та АТОшників, яким терміново стає потрібним житло чи нежитлові приміщення ….».

Зобов'язано Григоряна Е.Ю. та комунальну установу «Інформаційне агентство «Контакт» спростувати недостовірну інформацію стосовно Горностая Сергія Валерійовича шляхом опублікування вступної та резолютивної частини судового рішення в газеті Южноукраїнської міської ради «Контакт» протягом місяця з дня набрання рішення законної сили. Також стягнуто з Григоряна Е.Ю. на користь Горностая С.В. 1 000 грн. моральної шкоди та 1158 грн. судових витрат.

Депутат Григорян Е.Ю. вирішив добиватися скасування такого незаконного, на його думку, рішення та звернувся до Верховного Суду України.

Про результати розгляду справи сайт «Маю право» повідомить своїх читачів.

 

Читайте также: Депутат Горностай снова проиграл суд по защите чести и достоинства

Обидеть депутата можно всего за 1 тысячу гривен - суд удовлетворил иск южноукраинского депутата Горностая

«Толк – да не тот!» или сколько заработал южноукраинский депутат Горностай на судах о защите чести и достоинства

Чи є та честь, гідність та ділова репутація?

Депутат Григорян припомнил депутату от "Батькивщины" Горностаю его судимости за вымогательство

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты