Общество | 17 Сентября, 2023

Верещук заявила, що українські біженці, повертаючись з-за кордону, зможуть податись на виплати ВПО

Свежие новости: Верещук заявила, що українські біженці, повертаючись з-за кордону, зможуть податись на виплати ВПО

Громадяни України, які повертаються з-за кордону, можуть розраховувати на виплаті для ВПО від держави.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, коментуючи питання відновлення виплат ВПО.

— Ми проводили нараду 12 вересня і власне готуємо зміни до постанови №709, які будуть передбачати термін, після якого людям можуть відновити виплати. Зараз це питання обговорюється, але відразу скажу, ми обговорюємо питання 15-30 днів, це той термін, після якого людям відновлять виплати, якщо людина повернулася жити. А також ми маємо ще один напрямок. До прикладу, людина виїхала з Маріуполя відразу у 2022 році у Європу і проживала там, хоче повернутися, і таким людям також будуть нараховувати виплати. Ми хочемо, щоб люди повертались і знали, що можуть тут розраховувати на допомогу від держави, - повідомила Верещук, додавши, що постанову ухвалять до кінця вересня.

Також віцепрем'єр-міністр відзначила, що наразі кількість людей, які втратили виплати ВПО, досить незначна.

— Національна сервісна служба за першу декаду вересня провела 1531 перевірку фактичного місця проживання ВПО і як результат цих перевірок – 80% зберегли свої виплати. Тобто лише близько 300 людям такі виплати не будуть далі виплачувати, - повідомила Верещук.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты