Политика | 9 Февраля, 2024

В ЗСУ скоро будуть дрони з штучним інтелектом

Свежие новости: В ЗСУ скоро будуть дрони з штучним інтелектом

В українських військових незабаром з'являться дрони із технологією штучного інтелекту.

Про це у четвер, 8 лютого, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

"Я думаю, що в першому кварталі 2024 року ми побачимо вже масоване застосування FPV-дронів з ІІ. І, у тому числі, скоро з'являться українські аналоги Ланцета, які також працюватимуть на базі ІІ. Ми зараз тестуємо ці БПЛА", - сказав Федоров.

За його словами, над впровадженням технологій штучного інтелекту у БПЛА працює близько 20 українських компаній. Це буде дрон, схожий на російський Ланцет, і зараз зразки вже перебувають на тестуванні і скоро будуть в Україні.

"Росіяни скаржаться на те, що їхня техніка продовжує знищуватися нашими дронами на зразок Ланцета". Тому зараз усі на етапі тестування. Але ці півроку останні багато компаній працювали над тим, щоб створити певний аналог Ланцета, і незабаром він буде в Україні", - сказав Федоров.

Також глава Мінцифри розповів, що збільшується і виробництво безпілотників, здатних летіти на сотні кілометрів та виконувати завдання. За його словами, далеких дронів на сьогоднішній день вже досить багато і навіть існує певна конкуренція між компаніями.

"Ми можемо робити не менше, ніж робить Росія далеких дронів-"камікадзе", - сказав Федоров, додавши, що зараз це лише питання масштабування, тобто фінансування цього напряму.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости