Общество | Южноукраинск, 5 Декабря, 2018

В Южноукраїнську відзначили Міжнародний день волонтера

Свежие новости: В Южноукраїнську відзначили Міжнародний день волонтера

Сьогодні в сесійній залі Южноукраїнської міської ради відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня волонтера. На свято запросили активістів, завдяки яким наша армія зміцнює боєготовність, а старше покоління відчуває турботу.

Южноукраїнськ одним із перших відгукнувся на тривожні події 2014-го року, коли Росія анексувала Крим. Тоді було створено два потужні благодійні фонди – «Мирне небо» і «Миротворець».

Біля витоків цього руху стояв підприємець Сергій Пелюх. За цей вагомий внесок він отримав Відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

Сергій Васильович розповів, з якими труднощами зіткнулися волонтери під час закупівлі і доставки касок для наших воїнів. Окрім цього бійців забезпечували оптичними приладами, формою, бронежилетами, продуктами. Благодійний фонд «Миротворець» спеціалізується на ремонті військової техніки. Також за зібрані ним кошти у селі Семенівка було придбано будинок для родини вимушених переселенців.

Голова міської організації ветеранів В’ячеслав Громенко розповів, що волонтерські традиції в Южноукраїнську мають більш давню історію. Ще до початку сумнозвісних подій, у 2007-му році в місті активно почав розвиватися волонтерський рух, що мав на меті допомогу людям похилого віку. Старим і немічним активісти купували продукти, ліки. А головне у їхній неоплачуваній роботі – спілкування з хворими одинокими пенсіонерами.

Усіх причетних до цієї благородної справи відзначили грамотами і подяками.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты