Общество | Южноукраинск, 4 Июня, 2023

В Южноукраїнську відбулися рейди з ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої торгівлі

Свежие новости: В Южноукраїнську відбулися рейди з ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої торгівлі

Рішенням Южноукраїнської міської ради від 25.01.2018 №961 «Про невідкладні заходи щодо ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті Южноукраїнську» (із змінами) створено комісію з ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої (стихійної) торгівлі в м.Южноукраїнську.

Данною комісією проводяться рейди  відповідно до графіку проведення рейдів-обстежень із ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі в місті Южноукраїнську.

Основними місцями виникнення несанкціонованої торгівлі є: територія біля житлових будинків на проспекті Незалежності, 11-13; територія біля магазину «АТБ» на проспекті Незалежності, 25; територія біля магазину «Сільпо» на проспекті Незалежності, 35; територія біля магазину «АТБ» на проспекті Незалежності, 7.

В ході рейдів здійснюється моніторинг кількості торгуючих осіб у невстановлених місцях, кількості займаних погонних метрів торгуючими особами та асортименту товару.  

Найпоширеніший асортимент товарів складається з овочів, фруктів, ягід, молочних продуктів,  яєць та квітів.

Під час рейдів членами комісії здійснюються заходи щодо надання зауважень та роз’яснень про заборону здійснення торгівлі у невстановлених місцях.

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради закликає вас не купувати на стихійних ринках товари тваринного походження: м’ясо, ковбасні вироби, молокопродукти, яйця, тощо. Адже до всіх чинників небезпеки додається ще один– температурний, тобто сприятливі умови для розвитку мікроорганізмів. 

Продукція реалізується безконтрольно, без дотримання належного температурного режиму, не пройшовши лабораторний контроль, на ній немає маркування, вона не упакована належним чином, немає супровідних документів, які свідчать про її безпечність та якість. До того ж, продавці не проходять обов’язкові профілактичні медичні огляди та не мають особових медичних книжок, не дотримуються правил особистої гігієни – торгують з брудними руками, бо помити їх ніде.

Не відомо також те, чи тварина, м’ясо якої реалізують, перед забоєм була здорова чи хвора. Вживання недосліджених м’ясних продуктів несе людям загрозу зараження небезпечними хворобами,  наприклад, трихінельозом, саркоцистозом.

Свіжу та корисну для здоров’я сільськогосподарську продукцію краще купувати на продовольчих ринках, де її безпечність підтверджена експертними висновками державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби, а також в офіційній торговій мережі, де повинні гарантувати безпеку та якість харчових продуктів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты