Спорт | Южноукраинск, 3 Августа, 2018

В Южноукраїнську успішно реалізовується програма «Тренер у кожний двір»

Свежие новости: В Южноукраїнську успішно реалізовується програма «Тренер у кожний двір»

З настанням літа в Южноукраїнську почала діяти міська програма «Тренер у кожний двір», суть якої полягає в організації дозвілля та змістовного відпочинку дітей. Тим самим молодше покоління стає більш захищеним від негативного впливу вулиці і соцмереж.

На практиці програма реалізовується так: щовечора шість днів на тиждень у двори за адресами вул. Дружби Народів,31,33.35, б-р Шевченка,10,12 приходять тренери ДЮСШ. У їхньому арсеналі різноманітний спортивний інвентар, що дозволяє проводити змагання з футболу, волейболу, настільного тенісу, бадмінтону, шахів. Також організовуються квести, спортивні вікторини, естафети, рухливі ігри.

Діти знають графік тренерів, тому залюбки збираються для веселого та корисного дозвілля. Їхні батьки також задоволені, адже крім користі є ще один важливий фактор – заняття безкоштовні, адже фінансування здійснюється з міського бюджету.

15-річний Андрій дізнався про «Тренера у кожний двір» від своїх друзів. Коли вперше взяв участь у програмі, залишився задоволеним.

– Мені сподобалося, що все проходить в ненав’язливій формі. Хочеш, граєш в шахи, хочеш, бігаєш з м’ячем. Крім того, тренери дають цінні поради, як правильно робить ті чи інші вправи, – розповів підліток.

Вперше програму «Тренер в кожен двір» було випробувано минулого року. Однак цьогоріч успішне починання, яке, до речі, ініціював депутат міської ради Ерік Григорян, опинилося під загрозою зриву. Планувалося, щоб програма почала діяти вже з квітня, однак через брак фінансування все затяглося до червня.

Після того, як у ситуацію втрутився Ерік Григорян, на сесії міської ради 24 травня депутати погодили виділення 50 тисяч гривень з міського бюджету. Цих коштів вистачить на фінансування програми до вересня включно.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости