Политика | Южноукраинск, 8 Февраля, 2023

В Южноукраїнську стартувала програма обміну на енергозберігаючі LED-лампи

Свежие новости: В Южноукраїнську стартувала програма обміну на енергозберігаючі LED-лампи

В місті Южноукраїнську з 7 лютого 2023 року стартувала програма обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-ламп. Це спільна програма Євросоюзу та Уряду України, яка покликана допомогти енергетикам в балансуванні електросистеми, адже LED-лампи споживають у вісім разів менше електроенергії, ніж старі розжарювальні.

З деталями порядку реалізації експериментального проекту можна ознайомитись в постанові Кабінету Міністрів України від 10 січня 2023 року № 25 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням».

Кожен повнолітній українець зможе обміняти у відділенні «Укрпошти» 5 старих ламп розжарювання на 5 світлодіодних ламп.

Для цього потрібно залишити заявку через застосунок «Дія», обрати послугу «Обмін лампочок», вказати номер і відділення «Укрпошти» та отримавши підтвердження про наявність ламп, завітати до Укрпошти (Звертаємо увагу, що їх бронюють в «Дії» на 5 днів, також можна обрати розмір цоколя лампи). Якщо скористатися застосунком немає можливості, достатньо прийти до відділення з паспортом та ідентифікаційним кодом та обміняти лампи.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости