Общество | Южноукраинск, 23 Октября, 2023

В Южноукраїнську провели в останню путь Героя Руслана Хазієва

Свежие новости: В Южноукраїнську провели в останню путь Героя Руслана Хазієва

Знову на площі Палацу культури «Енергетик» майоріли траурні стрічки на державних прапорах: громада провела в останню путь 46-річного Героя – Хазієва Руслана Анатолійовича, що загинув в боротьбі за мирну Україну.

Руслан Анатолійович народився у 1979 році в смт. Костянтинівка, пізніше його сім’я переїхала в Южноукраїнськ. Тут він закінчив дев’ять класів загально-освітньої школи №1. Мало цікавився розвагами, бо вважав за краще допомагати батькам у господарстві, дідусю з бабусею з городом. З часом був призваний на строкову військову службу, де здобув снайперські навички. Після армії влаштувався на роботу до Костянтинівського ТЕМу, де за 25 років виріс з монтажника до бригадира.

Щасливо жив з дружиною та дітьми, коли в країну прийшла війна. Руслан одразу намагався записатися в тероборону, але добровольців вже було забагато. Тоді вирішив разом із сином допомагати волонтерам там, де потрібна була фізична сила.

17 березня 2022 отримав повістку і, не вагаючись, пішов у військкомат. За півтора роки Руслан Хазієв брав участь у боях у Бахмуті, під Херсоном, неодноразово був нагороджений Подяками та Грамотами за сумлінну службу, а влітку 2023 року отримав Орден Золотого Хреста. Руслан часто телефонував рідним, але майже нічого не розповідав про війну, бо беріг їх.

4 жовтня вперше за весь час зізнався: «Тут, на фронті, важко…» А 9 жовтня 2023 солдат, снайпер 1 категорії відділення снайперів Руслан Хазієв під час виконання обов’язків військової служби в зоні ведення бойових дій загинув біля населеного пункту Макіївка Луганській області. Без сина лишилися батьки, без старшого брата сестра, без люблячого чоловіка дружина, осиротіли діти Руслана та онучка.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости