Общество | Южноукраинск, 24 Мая, 2023

В Южноукраїнській раді обговорили перейменування міста, меморіального комплексу, вулиць

Свежие новости: В Южноукраїнській раді обговорили перейменування міста, меморіального комплексу, вулиць

23 травня у малій залі виконавчого комітету міської ради відбулося засідання комісії з найменування та перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської міської територіальної громади.

Під час роботи, члени комісії ознайомилися з результатами збору пропозицій щодо варіантів нових назв вулиць 6-го мікрорайону (в районі магазину «7 Квартал») згідно схеми, а саме Проектних вулиць №1, №2, №3, №4 та №13.

Чимало пропозицій стосувалося перейменування вулиці на честь загиблих захисників України, які були мешканцями нашої громади. Та члени комісії прийшли до висновку, що відокремлювати одне ім’я по відношенню до інших військових, що з честю боронили Україну, буде неправильним, тому одноголосно підтримали варіант узагальнених назв:

  • Проектна №1 – вулиця Захисників України;
  • Проектна №2 – вулиця Польська;
  • Проектна №3 – вулиця Національної гвардії;
  • Проектна 4 – вулиця Вознесенська (на честь захисників Вознесенського району);
  • Проектна №13 – вулиця Незламних.

Після опрацювання відділом містобудування та архітектури буде підготовлено проект рішення Южноукраїнської міської ради про найменування нових назв вулиць на розгляд депутатів.

Другим у порядку денному було питання щодо перейменування Меморіального комплексу Захисників Вітчизни. Тут члени комісії теж були одноголосні у своїй позиції, підтримавши назву: «Захисникам України».

Також було обговорено питання щодо подальших дій стосовно перейменування міста Южноукраїнськ, так як це є обов’язковою вимогою згідно Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізації топонімії.

Пролунала пропозиція створення історико-топонімічної робочої групи у складі, відповідно: істориків, філологів, географів з метою підбору найбільш-вдалих назв для міста, зв’язаних з історико-культурною спадщиною.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты