Политика | 27 Августа, 2022

В українській розвідці вважають, що визначальним періодом у війні стане осінь, а зима буде складною, але ЗСУ досягнуть своїх цілей

Свежие новости: В українській розвідці вважають, що визначальним періодом у війні стане осінь, а зима буде складною, але ЗСУ досягнуть своїх цілей

Головне управління розвідки Міноборони вважає, що цієї осені буде вирішальним періодом у війні, зимовий період буде складним, але вірить, що заплановані Україною заходи будуть успішними і плани ворога вдасться зірвати.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

«Вирішальний період – це буде саме осінь. Якщо говорити про природні та кліматичні умови – це вересень-жовтень. Далі піде негода, листопад, зима, але бойові дії продовжаться.

Тому за будь-якого розкладу зимовий період теж буде складним, бо йтимуть бойові дії, що турбують, для того, щоб тримати в напрузі Збройні сили України. Друге – фактор енергетичних ресурсів, який однозначно використовуватиме Росія, щоб дестабілізувати нашу внутрішню ситуацію. А на цьому фоні вони готуватимуться до весни, відновлення потужних бойових дій».

Розвідка прогнозує, що бойові дії взимку можуть бути менш активними. Водночас, окупанти продовжать тримати свої батальйонні тактичні групи також і біля кордонів із Сумською та Чернігівською областями, щоб обстрілювати українські території, тримати у напрузі населення та відволікати на себе сили та кошти ЗСУ.

Водночас, Скибицький висловив сподівання, що ті заходи, які планує Україна, матимуть успіх, і ЗСУ зірвуть плани Росії і щодо подальшої окупації, і щодо Донецького регіону.

«Незважаючи на те, що нам недостатньо тих ресурсів, які ми маємо, нам допомога надходить, ми плануємо бойові дії. Ми вражаємо їхні пункти керування, склади боєприпасів, живу силу.

І сам моральний стан російських військ змінюється – це зовсім інше, ніж те, що було на початку березня, коли вони маршем йшли на нашу територію».

За даними розвідки, укомплектованість деяких підрозділів РФ, які брали участь у бойових діях із початку, з лютого, зараз становить 30%. Ця цифра нижче за будь-які необхідні показники.

При цьому Москві не вдається реалізувати плани щодо набору на контрактну службу та добровільного набору – вони не виконуються більш ніж на 50%.

Скибицький зазначив, що, можливо, настане такий момент, що Росія буде змушена оголошувати повну мобілізацію, щоб досягти запланованих цілей у війні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости