Общество | 13 Октября, 2023

В Україні з'явилася платформа, яка зберігає вічну пам'ять про померлих у цифровому вигляді

Свежие новости: В Україні з'явилася платформа, яка зберігає вічну пам'ять про померлих у цифровому вигляді

В Україні  з'явилася  безкоштовна платформа Inheart (з англ. — "у серці"), яка дозволяє зберігати спогади про близьких у цифровому форматі.

На платформі можна створити сторінку та зібрати альбомні фотографії, відео, листи та інші особисті спогади про померлого. Також користувачі зможуть отримати QR-код, який можна розмістити на могилі, щоб отримати швидкий доступ до спогадів.

Розробники повідомляють, що всі дані зберігатимуться на кількох серверах у різних країнах, щоб передавати пам'ять через покоління "без побоювання втратити дорогі серцю архіви".

"Коли з життя пішла близька мені людина, всі ритуальні процеси лягли на мене. Багато аспектів у цій сфері видалися мені застарілими, нелогічними. Частину з них можна і варто було б диджиталізувати. Наприклад, пам'ять про померлого. Ось так і народилася ідея проекту". Тепер кожна людина зможе зберегти спогади про своїх близьких у єдиному безпечному та зручному місці", -  розповів  засновник платформи Inheart Олександр Сидоров.

Для початку використання платформи необхідно створити сторінку пам'яті та заповнити її базовою інформацією. Потім можна поділитися посиланням на цей профіль з друзями покійної людини, щоб вони могли додати свої коментарі, фотографії або відео, яких немає в сім'ї покійного.

Розробники сервісу подбали про те, щоб можливість передавати геолокацію поховання максимально точно. Таким чином, користувач платформи зможе поділитися з родичами або друзями координатами пам'ятника, щоб вони могли легко знайти його.

Для кращого розуміння, як працює платформа та як заповнювати сторінку пам'яті, тут створили профілі Івана Франка, Лариси Косач, Миколу Амосова, В'ячеслава Чорновола, Ігоря Сікорського та Василя Стуса.

 
 
 
 
Фото: In heart
 
 

Наразі розробники працюють над окремим модулем, щоб зберегти пам'ять про загиблих українських захисників у повномасштабній війні з Росією.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты