Происшествия | 6 Июля, 2023

В Україні процвітає продаж контрафактної "кави"

Свежие новости: В Україні процвітає продаж контрафактної

Ринок контрафактної кави в Україні сягає 30%, а на ринках і в інтернеті продають підробки світових брендів розчинної кави, хоча насправді цей продукт не має відношення ані до брендів, ані до кави.

Про це заявив глава Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Процвітає контрафакт та підробка світових та українських брендів, а також продаж під брендами на ринках та через інтернет того, що кавою називати не можна, з мальтодекстрину", - заявив він.

Як уточнив Гетманцев, мальтодекстрин - це речовина, яку додають в каву замість кави, коли роблять контрафакт.

За його словами, таку інформацію він отримав під час зустрічі з виробниками кави.

"Ситуація на ринку одночасно жахлива та типова для нашої країни. 30% ринку в тіні. Гранульована кава завозиться за митною вартістю нижче за зелене зерно", - розповів глава фінкомітету.

Він також натякнув на існування в Україні "кількох сімей "бізнесменів", які є "дахом" для цього бізнесу.

"Бізнес ... просить одного — виконати обовʼязок держави із забезпечення законної та прозорої роботи ринку. В цьому ж зацікавлені й споживачі кави, і сама держава, що збирає гроші на армію. У цьому не зацікавлені кілька сімей "бізнесменів", що налаштували супер прибутковий бізнес під чужими брендами, без сплати податків та за рахунок нашого здоровʼя", - зазначив Гетманцев.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости