Общество | 10 Декабря, 2023

В Україні підвищать пенсії у 2024 році

Свежие новости: В Україні підвищать пенсії у 2024 році

В Україні у 2024 році заплановано індексацію пенсій, а також реформу системи їх нарахування, яка передбачає перехід до бальної системи. Індексація пенсій у новому році відбудеться у січні, березні та липні.

Про це розповіла міністр соціальної політики України Оксани Жолнович.

Основна мета нової системи – враховувати реальні можливості пенсіонерів під час виходу на пенсію. Використовуватиметься бальна оцінка, яка показуватиме, наскільки зарплата людини відповідала середній на ринку. Це означає, що кожного місяця, коли людина сплачувала страхові внески або працювала, вираховуватиметься ставлення її заробітної плати до середньої на той же період.

Народний депутат Роксолана Підласа також зазначила, що з січня буде змінено деякі пенсійні виплати в Україні. Це важливо задля коригування системи пенсій.

 

"Ті, хто зараз отримує найменші пенсії, матимуть зростання виплат. Водночас для чиновників, які вийшли на пенсію та отримують якісь астрономічні суми, ми плануємо зниження таких пенсій. Усе це робиться для того, щоб солідарна пенсійна система була справедливіше", - заявила депутат.

Перерахунок пенсій стосуватиметься практично всіх, хто вийшов на пенсію не раніше, ніж за останні три роки. Адже протягом цього періоду виплати більш-менш відповідали ринковій вартості. Однак ті, хто отримував пенсії до цих змін, кошти нараховувалися за заниженими коефіцієнтами, меншими за реальну вартість.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости