Общество | 23 Октября, 2023

В Україні блогерів зобов'язали маркувати stories рекламною позначкою

Свежие новости: В Україні блогерів зобов'язали маркувати stories рекламною позначкою

В Україні блогерів зобов'язали маркувати stories у формі «оглядів», «відгуків» та «розпаковок» рекламною позначкою. 

Відповідні зміни до закону 3136-IX «Про рекламу» ухвалені Верховною Радою наприкінці травня цього року та вступили у дію 2 жовтня 2023 року. 

Блогерка з Миколаєва Анна Ісакова на своїй сторінці в Instagram прокоментувала нові правила що розміщення реклами. Вона вважає, що ці нові обмеження зроблять рекламу менш прийнятною для глядачів та створять додаткові труднощі для блогерів. 

— Вже мало того, що ми платимо податки, тепер позначки (реклами — ред.) їм треба. Тепер реклами будуть гірше заходити.  Підводок не буде… маячня. В країні немає більше чим зайнятися. Давайте тих блогерів за*бемо? — написала Анна Ісакова у своїх stories.

Як відомо, в новому рекламному законодавстві з'явилися визначення користувацького контенту (пости та відео в соцмережах). До того ж, рекламою вважатиметься просування товару чи послуги не тільки за гроші, але й за інші форми винагороди. 

Це означає, що відтепер «огляди», «розпаковки» блогерів теж будуть рекламою, навіть якщо людина отримує за неї не гроші, а, до прикладу, знижку чи робить рекламу по «бартеру». Блогери обов'язково мають маркувати подібний контент. Тому будь-яке порушення цього закону може призвести до штрафу, розмір якого дорівнює п'ятикратній вартості реклами.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости