Политика | 11 Июля, 2022

В Україні більше 7 тисяч військових вважаються зниклими безвісті

Свежие новости: В Україні більше 7 тисяч військових вважаються зниклими безвісті

Уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко повідомив, що кол-центр з розшуку зниклих безвісти зареєстрував понад сім тисяч зниклих військовослужбовців.

«Якщо ми говоримо про військових, то давайте розуміти, хто такі військові. Є ЗСУ, є Нацгвардія, є прикордонники, є СБУ і це різні інституції. Вони не входять до цифри, яку дає ЗСУ. ЗСУ дає дані про дві тисячі зниклих військових. У нашого кол-центру орієнтовно 7200 осіб. Наприклад, полк Азов - це Нацгвардія (підпорядкована МВС - ред.) і там також є зниклі. Вони не вийшли на зв'язок з рідними, коли вони вийшли з Азовсталі», - говорить Котенко.

За його словами, більшість зі зниклих військових живі і перебувають у полоні. Зокрема, це стосується військових 1-го батальйону 36-ї бригади:

«Ми знаємо, що їх вивезли до росії. По-перше, треба зрозуміти, скільки там є людей. Якщо їх більше сотні, то ми розуміємо, що практично весь батальйон - у полоні. З ними все ще немає зв'язку, тому вони вважаються безвісти зниклими. Рано чи пізно вони потраплять у список на обмін і повернуться додому. Ось це той випадок, коли ми точно знаємо, що зниклі безвісти - живі», - додав Олег Котенко.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости