Криминал | Снигиревка, 18 Ноября, 2022

В Снігурівському районі затримали колаборантку, яка займала високу «посаду» в окупаційній адміністрації

Свежие новости: В Снігурівському районі затримали колаборантку, яка займала високу «посаду» в окупаційній адміністрації

СБУ затримала «високопоставлену» колаборантку, яка очолювала «апарат» окупаційної адміністрації у звільненому районі Миколаївщини.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

На Миколаївщині затримали колаборантку, яка займала високу «посаду» в окупаційній адміністрації

На Миколаївщині затримали колаборантку, яка займала високу «посаду» в окупаційній адміністрації

Зловмисницею виявилася мешканка Снігурівки, яка приєдналася до окупаційної адміністрації держави-агресора та обіймала посаду «голови апарату» в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Снігурівського району.

Перебуваючи на посаді, колаборантка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Також пропонувала «місця» у лавах окупаційної адміністрації та займалася документами, необхідними для видачі «гуманітарної допомоги» та грошей для окремої групи місцевого населення окупованої Снігурівки.

Колаборантка сприяла поширенню кремлівського режиму та підтримувала репресивні заходи росіян на території регіону. До злочинної діяльності жінка намагалася залучати місцевих жителів, з якими проводила відповідні співбесіди та пропагувала нібито покращення життя та підтримку з боку Російської Федерації серед місцевих жителів.

Після звільнення району зловмисниця намагалася втекти на тимчасово непідконтрольну територію на півдні України, де планувала уникнути правосуддя. Проте не встигла – співробітники Служби безпеки встановили її місцезнаходження та затримали. Поки що їй повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Колаборантці загрожує позбавлення волі на строк до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади.

Продовжується досудове розслідування щодо встановлення всіх обставин злочинної діяльності. Заходи щодо викриття підсобниці ворога проводили співробітники СБУ Миколаївської області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Читайте также

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты