Политика | Снигиревка, 29 Октября, 2017

В Снігурівській РДА пообіцяли прискорити процес об’єднання єдиної громади

Свежие новости: В Снігурівській РДА пообіцяли прискорити процес об’єднання єдиної громади

Децентралізація — одне із найпріоритетніших завдань. Про це зазначила голова райдержадміністрації Інна Бойко під час наради з питань впровадження реформи децентралізації, яка відбулася 27 жовтня за участю голови районної ради Тетяни Мезіної та представників Першотравневої сільської ради. Очільниця району додала, що тягнути не варто, так як через рік — півтора громада може втратити шанс отримати додаткові кошти на розвиток.

«Мене турбують темпи впровадження децентралізації не тому, що ці кошти може не отримати місто, а тому, що ці кошти можете не отримати саме ви. Адже кошти на розвиток інфраструктури розподіляються тим громадам, які приєднуються», — підкреслила Бойко.

За словами представників сільської ради, у деяких місцевих мешканців все ще є хибна думка про те, ніби-то кошти можуть йти тільки до міста. Голова РДА підкреслила, що насправді все зовсім не так. Адже, в будь якому випадку в майбутній громаді переважна більшість депутатів буде саме з сіл, які і будуть вирішувати куди спрямувати ті чи інші кошти.

В ході наради Бойко повідомила, що райдержадміністрація буде активніше проводити громадські обговорення на місцях та зустрічі з населенням, щоб максимально прискорити процес об’єднання.

Як показує досвід вже створених громад в Україні, наш район має дуже непоганий потенціал для розвитку. Тому, робота в напрямку створення Снігурівської ОТГ буде невпинно продовжуватися і надалі.

 

Источник: snigyrivka.info

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты