Криминал | 7 Июня, 2023

В Одеській області підприємець нажилася на консервах

Свежие новости: В Одеській області підприємець нажилася на консервах

У Чорноморську Одеської області підприємець продала місту майже 30 тисяч банок непридатних консервів.

Як повідомили у прес-службі Одеської обласної прокуратури, 54-річна жінка купила 28,8 тис. банок консервів м’яса свинини з горохом у поки ще невідомого виробника ще у квітні 2022 року. Потім поставила їх Чорноморській міськраді, яка робила закупівлю у рамках програми "Про створення матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій". 

За даними прес-служби, вартість цього товару тривалого зберігання - 1,3 млн грн. Призначався він для роздачі населенню під час надзвичайних ситуацій в регіоні.

"Наприклад, під час повені, переселенцям тощо, але експертиза показала, що технічні характеристики тушкованої консерви не відповідали ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів. Зокрема, товар не мав відповідного маркування та інформації про "дату виробництва", "дату придатності" та "вміст", - пояснили в прокуратурі.

Таким чином, продати консерви на внутрішньому ринку України неможливо, і вони підлягають утилізації. Як уточнили у прокуратурі, сумнівні консерви можуть стати причиною важкого отруєння.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманій запобіжного заходу. Їй інкримінують ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах).

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты