Криминал | 28 Ноября, 2023

В Одесі СБУ затримала агентку ГРУ рф, яка передавала координати підрозділів ЗСУ

Свежие новости: В Одесі СБУ затримала агентку ГРУ рф, яка передавала координати підрозділів ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі ще одну учасницю агентурної мережі головного управління генштабу ЗС рф (більш відомого як ГРУ), яка діяла у місті. Зловмисниця передала агресору десятки геолокацій, де, за її переконанням, нібито базувалися підрозділи ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У серпні цього року СБУ викрила та повідомила про підозру двом іншим учасникам цієї агентурної мережі.

Серед них – агент з оперативним псевдонімом "Diezel" та його дружина, яка була "зв’язковою" російського ГРУ і зараз переховується від правосуддя у Санкт-Петербурзі.

Наразі затримано третю фігурантку.

За її координатами окупанти завдавали прицільні повітряні удари, насамперед із застосуванням дронів-камікадзе типу "Шахед".

"На фюзеляжах ворожих БПЛА загарбники робили надписи "від імені" прокремлівського Телеграм-каналу, який воєнна розвідка РФ використовує для вербування та співпраці з агентами. Зловмисниця через анонімний чат у популярному месенджері підтримувала комунікацію з координатором агентурної мережі – кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідцентру російського ГРУ Григорієм Івановим", - йдеться у повідомленні.

Після ворожих ударів по Одесі фігурантка звітувала своєму "куратору" про наслідки "прильотів". У "зоні особливої уваги" ворога була інформація про розташування особового складу підрозділів Сил тероборони та морської піхоти в окремих адмінбудівлях на території регіону.

Вона проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об’єктів обласного центру, які викликали "зацікавленість" у воєнної розвідки країни-агресора.

Співробітники СБУ викрили розвідувально-підривну діяльність фігурантки та затримали її у власному помешканні.

За даними слідства, ворожою поплічницею виявилась місцева підприємиця, яку ГРУ РФ дистанційно завербувало у червні цього року. У поле зору окупантів жінка потрапила через активність в їхньому Телеграм-каналі, додали в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости