Политика | Николаев, 18 Мая, 2018

В ОДА відбувся освітній форум «Нова українська школа – StartUP для кожної дитини»

Свежие новости: В ОДА відбувся освітній форум «Нова українська школа – StartUP для кожної дитини»

 

У четвер, 17 травня, в облдержадміністрації відбувся освітній форум «Нова українська школа – StartUP для кожної дитини», який зібрав сотні учасників – керівництво органів місцевого самоврядування, начальників органів управління освітою, директорів шкіл зі всієї Миколаївщини, учителів початкових класів та громадськість. ФОТО. 

У рамках форуму його учасники мали змогу ознайомитися із роботою виставки продукції виробників сучасних шкільних меблів та обладнання, спробувати самостійно скористатися технічними новинками.

Заступник голови ОДА Євген Шевченко зазначив, що сьогоднішній форум проводиться задля того аби підбити проміжні підсумки у реалізації реформи освіти. «Ви всі знаєте, що голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко оголосив 2018 рік – роком освіти та інклюзивного навчання на Миколаївщині. Найголовнішим питанням освітнього форуму стало створення можливостей, щоб всі діти могли навчатись в однакових умовах», - наголосив він.

Директор департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА Олена Удовиченко зупинилася на питанні нової української школи – створення інноваційного простору для інклюзивної освіти.

Так, сьогодні в області навчається та виховується 2322 дитини з особливими потребами, з них майже 2000 – у закладах середньої освіти.

У 2017-2018 навчальному році інклюзивну модель освіти реалізують 45 закладів освіти області. Кількість учнів в інклюзивних класах за останній рік збільшилась вдвічі.  Сьогодні з учнями з особливими потребами працює кваліфікована команда фахівців. Введено 41 посаду асистента вчителя. Психологічний супровід здійснюють понад 700 практикуючих психологів, з них 428 мають спеціальну корекційну освіту. Здійснюється підготовка сурдоперекладачів у вищих навчальних закладів Миколаївщини.

На сьогодні створено обласний ресурсний центр з підтримки інклюзивної освіти на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та 6 ІРЦ в районах області. Заплановане відкриття ще 12 по області.

До швидкісного інтернету підключено більше 80% закладів загальної середньої освіти області.

Наразі в області створено 7 опорних закладів, ще 9 школам надано статус опорних.

У реалізації проекту «Новий освітній простір» участь беруть 10 закладів освіти.

«Розбудова «Нової української школи» - це довготривалий процес, але і влада, і освітяни докладають максимум зусиль, щоб не лише майбутні, а й сьогоднішні школярі отримали якісну освіту», - резюмувала Олена Удовиченко.

У ході форуму присутні також заслухали інформацію про результати пілотного проекту нової школи, який впроваджується у одній з миколаївських шкіл, потреби дітей та батьків у інклюзивному навчанні, роль місцевих рад та органів місцевих органів виконавчої влади у впровадженні освітньої реформи.

Також присутні дізналися про впровадження на Миколаївщині проекту «Електронний підручник», доступ до якого буде мати кожна школа.

Наголошено, що подібний формат зустрічі – це реальна можливість обговорити та вирішити питання, які виникають у ході впровадження реформи освіти на Миколаївщині.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты