Политика | Николаев, 10 Мая, 2018

В Миколаївській ОДА відбулась нарада щодо роботи ГВК

Свежие новости: В Миколаївській ОДА відбулась нарада щодо роботи ГВК

У середу, 9 травня, в облдержадміністрації відбулась нарада з профільними підрозділами і дорожніми службами щодо роботи ГВК в Миколаївській області під керівництвом заступника голови ОДА Валентина Гайдаржи спільно з керівником «Укртрансбезпеки» В'ячеславом Дідковським та головою обласної ради Вікторією Москаленко.

Валентин Гайдаржи повідомив, що наразі  габаритно-вагові комплекси області забезпечені паливом для роботи (на перший час виділено 1000 літрів). Також райони і міста області допоможуть з паливом для ГВК на умовах повернення.

«Зауважу, що ці витрати є незначними для місцевих бюджетів. А в подальшому ми плануємо провести роботу з районами і містами, щоб прийняти відповідні програми в рамках чинного законодавства. Суть програм – регламентувати роботу людей, які братимуть участь у функціонуванні ГВК, а також питання виділення палива для «Укртрансбезпеки», - резюмував заступник голови ОДА.

Валентин Гайдаржи  звернувся до В'ячеслава Дідковського щодо питання працівників на ГВК  і подякував йому за розуміння та підтримку.

«Додати або виділити штат для роботи на наших вагових комплексах за рахунок відрядження співробітників УТБ із інших областей, принаймні – до вирішення питання про збільшення штату безпосередньо в Миколаївській області. Додатково проведемо окрему нараду з містами і районами області. Є конкретні напрацьовані пропозиції, де ми їх і розглянемо, а також обговоримо всі деталі», -зазначив він.

Для розміщення наявних пересувних ГВК Служба автодоріг Миколаївської області планує до кінця місяця виконати роботи із фрезерування та укладення ділянок асфальтобетону, які в подальшому можна буде використовувати для установки даних вагових комплексів.

Миколаївська облдержадміністрація спільно з Національною поліцією і Укртрансбезпекою відпрацювала місця під такі майданчики, де і будуть виконані вищевказані роботи.

Спільно з Міністерством інфраструктури та Укртрансбезпекою Миколаївська ОДА опрацьовує можливість найбільш ефективного використання наявних в області ГВК - для тотального контролю за пересуванням вантажівок, які заходять на територію Миколаївської області.

Також на нараді  Валентин Гайдаржи зауважив, що класи автовокзалів і автостанцій у Миколаївській області не відповідають їх реальному стану. У зв'язку з цим він звернувся до керівника Укртрансбезпеки – сформувати спільну робочу комісію, куди увійдуть фахівці облдержадміністрації, Укртрансбезпеки в Миколаївській області, а також фахівці УТБ з головного управління (Київ).

«Нам необхідно перевірити реальний стан автовокзалів і автостанцій та присвоїти їм відповідні класи», - наголосив заступник голови ОДА.

Додатково зазначимо, що не дивлячись на наявні вихідні дні, ремонтні роботи на дорогах Миколаївщини (траси Н-24, Н-11, Т-15-08) продовжуються з орієнтуванням на погодні умови. На ділянках працюють бригади облавтодору та інших підрядників.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости