Криминал | Николаев, 6 Февраля, 2023

В Миколаївській області офіцер «загубив» десять автоматів

Свежие новости: В Миколаївській області офіцер «загубив» десять автоматів В Миколаївській області офіцер «загубив» десять автоматів

В Миколаївській області старший лейтенант запасу Володимир Білотіл, котрого було мобілізовано та призначено на посаду командира роти охорони, «загубив» десять автоматів АК-74. Про це стало відомо з вироку суду за ч. 3 ст. 413 КК.

Зазначається, Володимир Білотіл 1 березня минулого року на виконання наказу начальника отримав 17 ящиків з автоматами АК-74, по 12 автоматів у кожному ящику, які він був зобов’язаний доставити та здати на зберігання особі, яка відповідає за зберігання та видачу зброї та боєприпасів.

Втім, через недбалість та порушення правил зберігання він втратив 10 автоматів АК-74, завдавши збитків державі на суму 358,5 тис. гривень. Таким чином Володимир Білотіл вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 413 КупАП.

Єланецький районний суд Миколаївської області визнав його винним та призначив покарання у вигляді штрафу 30,6 тис. гривень. Також суд стягнув на користь держави 128 тис. гривень збитків, завданих кримінальним правопорушенням.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости