Криминал | Николаев, 11 Ноября, 2022

В Миколаєві шахраї викрали у банку 5 мільйонів гривень

Свежие новости: В Миколаєві шахраї викрали у банку 5 мільйонів гривень

В Миколаєві поліція викрила шістьох місцевих мешканців віком від 19 до 26 років, які підозрюються у привласненні більше 5 мільйонів гривень банку.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області.

Злочин розкрили детективи слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Підозрювані шляхом несанкціонованого втручання у роботу міжнародних платіжних систем та, використовуючи фіктивні транзакції від імені інтернет-магазину, що розташований у США, заволоділи коштами однієї із банківських установ. Усього зловмисники провели понад 30 таких шахрайських транзакцій.

У ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання зловмисників поліцейські вилучили комп’ютерну техніку та інші речові докази, які шахраї використовували у своїй злочинній діяльності. Розслідується кримінальне провадження за частинами 2-4 статті 190 Кримінального кодексу України («Шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах»).

Вирішується питання про обрання аферистам запобіжних заходів. Також встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости