Общество | Николаев, 6 Апреля, 2023

В Миколаєві нагородили чотирьох хлопців, які знайшли гранати у пісочниці та повідомили про це поліцію

Свежие новости: В Миколаєві нагородили чотирьох хлопців, які знайшли гранати у пісочниці та повідомили про це поліцію

В четвер, 6 квітня, на центральній вулиці Миколаєва біля Юрти Незламності рятувальники спільно з представниками міжнародної організації HALO Trust (ХАЛО Траст) провели інформаційно-просвітницький захід з навчання населення ризикам, пов'язаним з вибухонебезпечними предметами.

Його приурочили до Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки, який відзначався напередодні, повідомляють у ГУ ДСНС України в Миколаївській області.

Під час заходу рятувальники, поліцейські та представники HALO нагородили грамотами та цінними подарунками чотирьох хлопців, які нещодавно проявили пильність та уважність, чим запобігли травмування населення від спрацювання боєприпасів.

Епізод стався в смт Ольшанське Ольшанської територіальної громади Миколаївського району. Павло Карлов, Даніїл Каплун, Артем Дудниченко та Данило Чіпіженко на дитячому майданчику у піску побачили предмети, схожі на вибухонебезпечні. Хлопці одразу зателефонували до поліції та повідомили про небезпечну знахідку. Фахівці вибухотехнічної служби, які прибули на місце, кваліфікували боєприпаси як гранати із запалами та вилучили їх.

— Ми намагаємось усіма способами доводити інформацію про небезпеку, яку несуть боєприпаси, залучаємо ЗМІ, волонтерів, співпрацюємо з Хало Траст, поліцейськими. Щодня проводимо інформаційні заходи у закладах освіти, а в громадах нам допомагають співробітники місцевої пожежної охорони, які спілкуються з місцевим населенням та розповсюджують друкований матеріал застережливого змісту. Маємо на меті охопити якнайбільше різновікової аудиторії та навчити трьом основним правилам «Не підходь! Не чіпай! Зателефонуй 101 або 102!». Хлопчики — молодці — дякуємо батькам за виховання!, - зазначила Ілляна Пацюк, речниця Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Для дорослих слухачів організатори підготували локації, де розповідали про різновиди боєприпасів, демонстрували їх макети, презентували обладнання, яке використовують для виконання робіт з пошуку вибухонебезпечних предметів.

Для дітей підготували окрему ігрову локацію, де розмістили зону з пазлами та розмальовками, фотозону. Малеча в ігровій формі навчалась із фахівцями основним правилам мінної безпеки.

Також рятувальники продемонстрували учасникам епізод розмінування за допомогою міношукача.  Усі охочі мали змогу самостійно шукати металеві предмети та отримали комікси, лінійки, зошити з інформаційним наповненням.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты