Политика | Николаев, 5 Апреля, 2023

В Коблево начальницю соцзахисту звинуватили у негуманному ставленні до безпритульних

Свежие новости: В Коблево начальницю соцзахисту звинуватили у негуманному ставленні до безпритульних

Начальницю відділу соціального захисту сім'ї, дітей та молоді Коблівської сільської ради Раїсу Боднарь звинуватили у нелюдяному ставленні до безпритульних та у халатному ставленні до виконання своїх повноважень.

На офіційному сайті Коблівської громади головний редактор Сергій Сизухін опублікував матеріал, в якому стверджується, що чиновниця «має почуття завищеної самооцінки та негуманні погляди до людей, які перебувають у складних життєвих ситуаціях». На підтвердження цьому автор розповів історію однієї місцевої безпритульної.

Сергій Сизухін зазначив,  що з 27 березня мешканці Коблеве помічають немісцеву безпритульну жінку, яка у пошуках їжі та інших засобів виживання обходить одні й ті самі маршрути громади. Жінка, за його словами, має деякі психічні розлади.

— Чому вона залишилась на вулиці не зовсім зрозуміло. Що сталося – цей пазл зібрати складно та ще складніше отримати всі відповіді. Але факт залишається фактом – вона на вулиці, в холоді, без їжі, без медичного обслуговування та психологічної підтримки, —розповів він.

Однак, через деякий час жінка зникла і її не могли розшукати. Коли її все ж знайшли, жінка сиділа та плакала неподалік сільської ради. Тоді за допомогою звернулися до відділу соцзахисту Коблівської адміністрації.

— У зв'язку з чим, крім відповідних висновків, було зроблено дзвінок начальнику відділу соцзахисту Коблівської адміністрації з проханням направити туди людину, яка, як мінімум, передасть інформацію про те, щоб жінка нікуди не йшла з того місця. Максимум – поговорити, заспокоїти її, надати психологічну допомогу та проводити до людини, яка готова тимчасово прийняти її до себе. Раїса Василівна відповіла, що вільних людей в неї зараз немає, а сама вона навіть не буде бомжів і торкатися. До того ж, вона теж зайнята і взагалі в неї немає часу. Це був дуже жорсткий вислів як для працівника відділу соціального захисту нашої громади. І ще жорсткіший, як для начальника такого відділу, —вважає Сергій Сизухін.

 За його словами, це не перший випадок, коли чиновниця відмовляла у допомозі нужденним.  У літку 2021 року вона, за словами автора публікації,  не допомогла молодому чоловіку з розладом психіки, який жив у холодну пору року просто неба на Коблівській автостанції.

— Виходячи із змісту проблеми, що розглядається у цій публікації, також хочеться зазначити, що існує запитання у мешканців Коблівської громади, а зокрема самого Коблеве, стосовно відповідності професійних якостей начальника відділу соціального захисту сім'ї, дітей та молоді Коблівської сільської ради займаній посаді. Це має відношення і з приводу видачі гуманітарної допомоги, і з приводу людей, які плачуть біля дверей кабінету вказаного відділу намагаючись хоч якось привернути увагу як до себе, так і до своїх прав та законних інтересів, — зазначив він.

Також він зазначає, що у відділі соціального захисту сім'ї, дітей та молоді навіть не працює контактний телефон, на який громадяни можуть зателефонувати. Співробітники пропонують бабусям/дідусям використовувати Вайбер і Телеграм для отримання необхідної інформації.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости