Происшествия | 16 Сентября, 2023

В Індії спалах смертельного вірусу Ніпах – вже двоє загиблих

Свежие новости: В Індії спалах смертельного вірусу Ніпах – вже двоє загиблих

Індійський штат Керала намагається стримати нову спалах смертельного вірусу Ніпах, в результаті якого на даний момент загинули дві людини і заразилися як мінімум ще п'ятеро.

Про це повідомляє The Washington Post.

Як повідомляється, школи в постраждалому районі закриті, кілька сіл оголошені зонами стримування, виявлено 950 контактів, 213 з яких відносяться до "високого ризику".

Міністр охорони здоров'я штату Віна Джордж підтвердила п'яту інфіковану людину, 24-річного медичного працівника. Також, за даними урядових ЗМІ, заражена 9-річна дитина перебуває на штучній вентиляції легенів.

Людей закликали не панікувати, а "ставитися до цієї ситуації з обережністю", щоб стримати хворобу.

За даними видання, з 2018 року в Кералі сталося чотири спалахи Ніпах, остання з яких сталася в 2021 році, коли штат також боровся з хвилею Covid-19.

За оцінками ВООЗ, рівень смертності від вірусу Ніпах становить від 40 до 75 відсотків. Індійські ЗМІ повідомляють, що штам, виявлений в Кералі і відомий як Бангладешський штам, має високу смертність, але менш заразний.

Симптоми захворювання різноманітні. Більш легкі симптоми включають лихоманку та головні болі, блювоту, біль у горлі та біль у м'язах.

У важких випадках у пацієнтів можуть виникнути гострі інфекції, такі як енцефаліт та проблеми з диханням. Інші зареєстровані побічні ефекти включають судоми, які можуть призвести до змін особистості або коми.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости