Общество | 31 Августа, 2023

В ГУР показали відео порятунку спецпризначенця, який 14 годин провів у Чорному морі

Свежие новости: В ГУР показали відео порятунку спецпризначенця, який 14 годин провів у Чорному морі

Спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони України "Артан" показав відео порятунку свого побратима, який під час спецоперації у Чорному морі опинився за бортом.

Відповідне відео з’явилося на сторінці спецпідрозділу Артан в Instagram.

Під час маневрування човна один зі спецпризначенців із позивним Конан опинився за бортом у відкритому морі. Через вогонь ворожої російської авіації український човен змушений був відступити.

- Так сталося, що один спецпризначенець із позивним "Конан" під час виконання операції опинився за бортом, сам у Чорному морі. Тільки уявіть собі: один у відкритому морі, без розуміння, куди рухатись, коли буде допомога, але з чітким усвідомленням того, що він є ціллю не лише наших пошукових місій, але і ворога. Так от: він не просто протримався 14 годин на воді, він плив і ще й у правильному напрямку. Наскільки треба бути сильним духом, холоднокровним, аби зібрати себе в кулак та просто пливти до своєї перемоги. Він вже легенда не лише нашого підрозділу, але, думаю, і всіх спецпризначенців, - розказав в інтерв'ю УП командир спецпідрозділу Віктор Торкотюк.

Як пояснює Торкотюк, "Конан" опинився наодинці, тому що решта команди змушена була відступити під вогнем ворожої авіації. Втім, діставшись безпечної зони і отримавши підкріплення, бійці одразу повернулися:

- Вся команда, незважаючи на високі ризики, не припиняла пошуки побратима. Після кількох годин пошуків засобами аеророзвідки нашого бійця вдалося знайти. З цього моменту за ним безперервно спостерігали з дрону. Човни наших підрозділів намагалися прорватися до Конана крізь щільний вогонь російських винищувачів, які один за одним злітали в район пошуково-рятувальної операції та намагалися їй перешкодити. Та врешті-решт хлопцям вдалося прорватися, нашого бійця успішно евакуювали. Він знав, що за ним обов'язково повернуться побратими, - додав командир підрозділу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты