Политика | 24 Октября, 2022

В Європі через теплу осінь різко знизились ціни на газ – це вдарило по інтересах росії

Свежие новости: В Європі через теплу осінь різко знизились ціни на газ – це вдарило по інтересах росії

Несподівано тепла погода в Європі не просто відсунула початок сезону відбору газу зі сховищ, а й обвалила спотові ціни на газ до мінімумів за більш як річний період.

Незважаючи на повну зупинку газопроводу "Північний потік", спотові ціни на газ у Європі місцями опустилися вже нижче $350 за тисячу кубометрів, і продовжують падіння. Зокрема, на хабі TTF у Нідерландах (голландський TTF Gas є провідною європейською еталонною ціною) спотова ціна газу в Європі пішла вниз – до мінімальних значень із червня 2021 року.

При цьому поточний жовтень у Європі, особливо його останній тиждень, обіцяють бути надзвичайно теплими. Середня температура повітря майже на 3 градуси вище, ніж роком раніше. А в останні дні місяця синоптики обіцяють регіону нову хвилю майже літнього тепла.

Крім того, багато країн Європи заповнили свої сховища або до нормативного (80%), або граничного рівня. Також до максимального рівня за три роки зросли запаси у резервуарах приймальних терміналів. На даний момент перевищили цільовий 80-відсотковий рівень сховищ в Австрії, Бельгії, Болгарії, Угорщині, Чехії, Хорватії, Данії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Польщі, Португалії та Іспанії.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты